Publicitat
Ciutat

Les mascaretes seran obligatòries als espais tancats i a la via pública “si no es pot garantir” la distància mínima

El govern de l’Estat obligarà a dur mascaretes als espais tancats i a la via pública “si no és possible garantir la distància mínima de seguretat de dos metres”. La mesura es regularà en els propers dies en una ordre ministerial i s’afegeix a l’obligatorietat de dur-la al transport públic.

La decisió, que feia dies que estava sobre la taula, s’ha acordat aquest dilluns a la tarda a la reunió del Consell Interterritorial de Sanitat amb les comunitats autònomes. Aquest diumenge, el ministre Salvador Illa ja va avançar que es preveia “reforçar” el seu ús i que hi havia “unanimitat” a demanar-ne l’obligatorietat, tot i que no va especificar en quins àmbits.

Les mascaretes seran obligatòries en espais tancats i a l’espai públic si no es pot mantenir la distància mínima de “seguretat”. El govern central ho ha acordat finalment amb les comunitats autònomes aquesta tarda a la reunió Interministerial, després d’abordar-ho divendres passat sense que s’arribés a un acord definitiu. El seu ús es regularà en una ordre ministerial que Sanitat emetrà en els propers dies i s’afegeix a la que ja hi ha per als usuaris del transport públic.

La mesura ha estat reivindicada per algunes administracions, tot i que el director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha expressat en diverses ocasions que l’obligatorietat s’havia d’estudiar bé i tenint en compte certs col·lectius que no les poden portar durant un temps perllongat. Aquest diumenge, però, Illa ja va avançar que hi havia unanimitat per “reforçar-ne” l’obligatorietat però no va especificar en quins supòsits.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top