Ciutat

L’aturada pel coronavirus escurça terminis de llicències d’obres majors

Un edifici en obres a Sabadell / LLUÍS FRANCO

L’aturada de l’entrada de llicències a l’Ajuntament de Sabadell durant l’estat d’alarma ha fet que els tècnics hagin escurçat el temps per tramitar les llicències d’obres majors a la ciutat. D’aquesta manera, fa poc més d’un any se situava en set mesos, mentre que el gener era de tres. Ara, però, amb l’aturada que s’ha derivat de l’estat d’alarma, s’han pogut concentrar els esforços per treballar els expedients ja oberts, reduint el temps a un mes i mig. Amb tot, sumat el temps que cal per lliurar les notificacions, quan això sigui possible, el termini arriba als dos mesos.

Així, la interrupció dels terminis administratius ha jugat a favor de l’agilitació del procés, que s’ha sumat al fet que Urbanisme hagi duplicat el nombre de tècnics d’un any ençà, passant de tres a sis. “Hi ha un seguit de llicències que en els dos mesos i escaig de confinament no s’han resolt en termes de decret d’atorgament, però que estan totalment a punt perquè tan bon punt els processos de signatura es pugui reprendre, tirin endavant i surtin de forma immediata”, explica la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina.

L’any passat, l’Ajuntament va rebre un total de 257 sol·licituds de llicències per dur a terme obres majors, i aquest any se n’han presentat un total de 64. Amb la frenada que han viscut les sol·licituds, es preveu que un cop es puguin tornar a iniciar les notificacions, es puguin fer efectives un total de fins a un màxim de 65, tot depenent de quant de temps més s’allargui l’estat d’alarma

Sense canvis per als afectats

No obstant això, ara per ara els afectats, és a dir, aquells que ja han presentat sol·licituds, no han notat els canvis. “No podem confirmar-ho perquè, ara per ara, no s’ha aconseguit percebre aquestes modificacions”, apunta el president del Gremi de Constructors de Sabadell i Comarca, Melquíades Garrido.

El portaveu dels constructors també apunta que amb l’aturada viscuda ha estat complicat contactar amb Urbanisme, fet que ha alentit molts processos que podrien haver anat avançant en paral·lel. Amb tot, el sector espera que aquesta millora de terminis es mantingui un cop passi la pandèmia, quan l’activitat a les obres també s’hagi de normalitzar.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top