Ciutat

Primer dia de preinscripció escolar presencial a Sabadell

Una mare fent la preinscripció presencial a l'Escola Teresa Claramunt / P.A

A primera hora del matí tot estava a punt a l'Escola Teresa Claramunt, al barri de Gràcia, per rebre les primeres cites prèvies per a formalitzar la preinscripció presencial. Abans d'obrir portes, s'ha procedit a desinfectar tot l'entorn on es gestionen les preinscipcions.

La directora del centre, Susanna Mulet, amb el conserge i dos professors més acabaven, de donar el toc instal·lant una mampara de metacrilat com a protecció va arribar ahir. "Els EPIs ens han arribat just a última hora", explicaven mentre anaven desfent el paquet de cartó que protegia aquest material.

Abans de les 9.45 h ja hi havia davant la porta de l'escola la primera família amb un nen que el curs vinent començarà P-3. La mare ha entrat sola i a fora han quedat l'àvia i el nen, el Martí. La mare venia amb tota la documentació degudament emplenada i molt ben organitzada, per la qual cosa el tràmit no ha estat complicat i ha durat poca estona.

L'ha atès la mateixa directora del centre que, un cop segellada la sol·licitud de preinscripció, ha procedit a arxivar en una carpeta tota la documentació requerida. Mulet diu que en aquesta escola tenen "poques cites prèvies demanades, la majoria són telemàtiques". D'unes seixanta o setanta noves preinscripcions, diu Mulet, "ja se n'han inscrit més d'una trentena".

La segona família, Daylin i Carlos, han optat per aquesta modalitat de preinscripció després de tenir dificultats en fer-la telemàticament. "Les dades del nen no coincidien, ho vam intentar diverses vegades però no va funcionar", apunten. Finalment, van decidir demanar cita i preinscriure el seu fill a P-3 en el mateix centre.

Publicitat

Un precedent per l'any vinent

Mulet diu que fer tot aquest muntatge ha implicat un esforç per a tots els centres i que els altres anys es podia fer telemàticament però "havien de venir a l'escola a lliurar la sol·licitud i tota la documentació". Enguany aquest pas s'ha revertit i majoritàriament les preinscripcions -pel que fa al seu centre- s'han fet telemàticament.

Això no obstant, diu que cal anar amb compte a l'hora de comprovar que les famílies enviïn tota la documentació necessària i ben complimentada. "Tot es fa via correu electrònic, has de baixar la documentació, revisar-ho tot, tot és molt més feixuc", admet.

Mulet aclareix que habitualment "a tothom li agrada venir presencialment, parlar amb nosaltres i esvair els dubtes". Tanmateix, reconeix que aquesta experiència podria crear precedent. "La veritat és que tot el que suposa la pandèmia en la gestió de moltes coses, podria fer canviar la mirada, potser perquè de tot n'aprenem", diu.

Reconeix que fer-ho de forma telemàtica és més fàcil per les famílies: "Nosaltres també acabarem sent més àgils", conclou.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top