Diners

La Junta d’Accionistes de Fluidra aprova els comptes del 2019

La Junta d'Accionistes telemàtica de Fluidra / CEDIDA

La Junta General d’Accionistes de Fluidra –telemàtica– ha aprovat els comptes del 2019, el primer any complet després de la fusió amb Zodiac. La multinacional sabadellenca d’equipament de piscines i wellness conclou l’exercici 2019 “amb tots els objectius anunciats al mercat aconseguits; tant en termes de creixement, com de rendibilitat i de deute”, segons han informat.

De fet, Fluidra va registrar en el conjunt de l’any un creixement de la facturació del 3,9% fins a 1.368 milions d’euros i una millora de l’EBITDA del 10,3% fins als 244 milions d’euros. La companyia va obtenir un benefici net proforma de 62 milions d’euros i va reduir el seu deute net de 3.3x EBITDA a 2.6x, gràcies a la seva forta capacitat de generació de caixa.

El 2019, els objectius de sinergies de costos associats a la fusió es van elevar 5 milions d’euros fins a 40 milions d’euros. Durant l’any, la companyia també va anunciar per primera vegada els seus objectius de sinergies de vendes que aconsegueixen gairebé 60 milions d’euros per al 2022.

En la seva intervenció davant la Junta, el president executiu, Eloi Planes, ha avançat que la temporada 2020 es presenta positiva d’acord amb les xifres registrades en el primer trimestre. “Encarem 2020 amb una sòlida posició financera que ens situa en un lloc privilegiat en aquest entorn recessiu. Estem registrant una forta demanda en les zones on es va aixecant el confinament, la qual cosa ens fa esperar una bona temporada”, ha assenyalat Planes, que ha afegit: “La nostra estratègia i tesi d’inversió romanen intactes i l’efecte cocooning ens beneficiarà”.

Esther Berrozpe, primera consellera independent

La Junta d’Accionistes de la companyia ha ratificat el nomenament d’Esther Berrozpe com a membre del Consell d’Administració. Berrozpe es converteix així en la primera consellera independent de Fluidra i substitueix Juan Ignacio Acha-Orbea Echeverría, que ha exercit el càrrec durant 12 anys. Així mateix, s’ha ratificat el nomenament de Don Brian McDonald com a conseller independent, que ocuparà el càrrec que va deixar vacant Richard Cathcart.

Un altre dels reptes que ha posat en marxa Fluidra el 2019 és el redisseny de l’estratègia ESG amb un nou Pla Director, la finalització del qual està prevista per a aquest any.

Comentaris
To Top