Publicitat
Oci i cultura

‘Sabadellenquismes’ a dues tintes i amb Frattis amagat

Hi ha tantes maneres de veure la ciutat com persones hi viuen. La de Marco Frattarola (1990) és la seva mirada particular, que agafa forma de les siluetes d’elements sabadellencs com la tradicional ceba i la Torre de l’Aigua de la ciutat.

Aquests dos exemples són part de l’obra de Marc Frattarola, que penja en obert al seu comp te d’Instagram, @frattart18. “He dibuixat tota la vida, però fa tres anys m’ho vaig prendre més seriosament”, recorda Frattarola. “Faig dibuix en abstracte, amb bolígraf i paper, sense saber què sortirà i sense pensar-hi gaire”, afegeix.

Així va sortir la figura de Frattis, que de fet és el logotip de la seva expressió artística. I que inclou a tots els dibuixos, de forma amagada, com si es tractés d’un peculiar Wally. “És un ésser que viu allà, amagat de diferents maneres”, apunta l’il·lustrador. És com la seva signatura i no hi ha cap dibuix seu on no hi sigui.

No ha deixat de dibuixar, però està centrat en la feina al Clínic i la crisi sanitària

Frattarola no ha deixat de dibuixar aquests dies de confinament, malgrat que ell ha viscut la crisi sanitària des de la primera trinxera, ja que treballa com a fisioterapeuta a l’Hospital Clínic de Barcelona.

Publicitat

Allà mateix va fer una de les seves primeres exposicions, aprofitant la convocatòria del com plex hospitalari per decorar uns dels passadissos amb obra gràfica. Posteriorment, el va moure a la barberia i botiga D’Eros Tattoo & Barbershop, a Terrassa. No només hi té obra, sinó samarretes amb els seus dibuixos estampats, làmines i marxandatge variat. “Sempre m’ha agradat la roba d’estil skater i surfer”, explica. I ara té la seva pròpia marca. Però ho porta com a afició, ja que necessitaria tenir més estoc per poder fer una distribució ade quada. “A més, cal avançar diners i estar-ne molt pendent”, diu.

Però ara mateix, amb la crisi de la Covid-19, les seves energies estan centrades a combatre la pandèmia.

Un autoretrat de perfil de Frattarola / D.S.

La Torre de l’Aigua / D.S.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top