Oci i cultura

Erotisme per desconfinar el desig

Sis setmanes de confinament. I ara tot just arrenca la desescalada. “Sense dubte, ha tingut repercussions emocionals i vivencials”, explica la sexòloga Elisabet Dionis. “La gent ha estat més apagada i això interfereix en la sexualitat”, apunta.

Tot i això, Dionis entén el que ha passat fins ara. “Les persones han estat més adormides sexualment, perquè en una situació d’angoixa i d’incertesa, potser no és el primer que et ve de gust”, exposa.

I aquí és on entra La SexTruck, una caravana mòbil amb recursos pedagògics sobre sexualitat, impulsada per l’entitat Magranes (de la qual Dionis n’és part juntament amb tres companyes més). Tot i que la seva tasca és eminentment presencial, també han fet campanyes d’orientació sexual durant aquestes setmanes de quarantena a les llars.

La idea general és bàsica: “El sexe és salut i té molts beneficis i propietats”, explica la sexòloga sabadellenca. “I per tant, si ara passem més temps que mai a casa, el podem aprofitar per estimar-nos i cuidar-nos”. Perquè el cos humà és una “eina gratuïta” que tots tenim al nostre abast. Un matís: “Són temps de merda, totes tenim por a la Covid-19… Però amb petites idees –fins i tot coses que abans passàvem per alt– podem descobrir i gaudir de la nostra sexualitat”, explica.

Sobre aquesta premissa, La SexTruck ha bolcat a les xarxes socials multitud d’orientacions adreçades a estimular el desig sexual. En primer lloc es troba la literatura eròtica, que ha estat molt prolífica especialment en reculls de relats sensuals. “Ara segur que pots trobar els moments que mai no tens per gaudir”, apunta Dionis.

Connectar amb el cos

Una altra possibilitat és escoltar música sensual, provocadora, calmada, excitant, explosiva, tranquil·la: “Cal animar-se a connectar amb el teu cos, escoltant o ballant aquella cançó que ens motiva”.

També recomanen buscar plaer en una activitat quotidiana. Des de La SexTruck sostenen que quan llegim la paraula plaer ràpidament connectem amb el sexe, “però no té per què ser així”. Així mateix, proposen dir-se coses boniques a un o una mateixa: “Sentir-te a gust a la teva pell és un desafiament al que dicten els cànons estètics. Per tant, el repte és que mirar-se en un mirall i expressa allò que t’agrada de tu mateix”.

Una altra activitat per connectar amb la pròpia sexualitat és dibuixar els teus genitals. “Si és una part del teu cos que ha rebut més rebuig que no pas amor, et convidem a fer-hi les paus i a mirar-la amb l’estima que mereix”, apunten. També es pot comprar fang i modelar-los amb aquest material, que fins i tot es pot embellir amb flors, per així connectar amb l’anatomia íntima.

També recomanen despullar-se i prendre el sol (i les temperatures d’aquest maig són propícies): “Permet que l’escalforeta del sol acaroni la teva pell i els teus genitals i observa les sensacions de plaer que s’hi desperten”.

Així mateix, també proposen descobrir noves zones erògenes del cos: “Aprofita per recórrer amb els teus dits tots els racons de la teva pell. Potser en aquest senzill recorregut et topes amb algun indret de la teva geografia que amaga sensacions, pessigolles, plaer, papallones…”.

“El refugi ets tu”

La tesi de Dionis i les seves companyes de La SexTruck (estrenada el novembre del 2019 en una vetllada a Ca L’Estruch) és que no necessitem tant per estar bé. “No ens cal tanta cosa de fora. Pots estar a casa, amb tu mateix, perquè el refugi ets tu i la sexualitat comença per un mateix”, conclou Dionis, “amb terminacions nervioses i zones erògenes”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top