Publicitat
Diners

260 milions de pèrdues al comerç de la demarcació per la Covid-19

La Cambra estima un impacte mitjà per empresa de pèrdua d’ingressos de 41.757 euros durant els dos mesos de tancament

Un establiment de la Rambla tancat / CEDIDA

La Cambra de Comerç de Sabadell xifra les pèrdues del sector del comerç i serveis a les persones en 260 milions d’euros de les empreses de la demarcació a causa del tancament per la Covid-19. L’entitat ha analitzat aquesta dada a partir del cens d’empreses de la Cambra de Comerç de Sabadell que comprèn les poblacions, a més de Sabadell, de Castellar del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Montcada i Reixac, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat.

En aquest sentit, ha estimat que hi ha 6.195 empreses afectades amb pèrdues d’ingressos de 260 milions d’euros durant els dos mesos que han estat tancades. Gairebé 230 milions corresponen a empreses de comerç al detall, i 28 milions d’euros a empreses de serveis a les persones (com perruqueries, serveis d’estètica, entre altres). Així doncs, es pot determinar un impacte mitjà per empresa de pèrdua d’ingressos de 41.757 euros pels dos mesos de tancament.

Publicitat

Per aquest motiu, la Cambra de Comerç de Sabadell conclou que les mesures decretades a l’estat d’alarma pel govern central “han impactat directament en el teixit empresarial que desenvolupa activitats comercials i de serveis personals a la trama urbana de les nostres ciutats”. Els sectors d’activitats no essencials han hagut de romandre tancats, i és tot just ara amb la fase 0,5 que han pogut començar a reprendre la seva activitat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top