Publicitat
PATRIMONI DE SABADELL

Una imatge d’una transició puntual

Les jardineres, l’entrada al pàrquing de Doctor Robert, el doble sentit de la circulació, el rellotge -que el 2014 es va cremar- de Caixa Sabadell, etc. Moltes coses han canviat al passeig de la Plaça Major, tal com recorda amb aquesta fotografia el sabadellenc Miquel Secall. La va fer el 7 de maig del 2006, “en un període curt que hi va haver entre el mercat provisional i les obres del metro”, recorda, entre el 2004 i el 2008. L’angle de la imatge l’atribueix a voler destacar l’ordre de les plantes amb la vista cap al fons, on un cartell anuncia el Dia Internacional de la Dansa.

La imatge del Passeig feta per Miquel Secall / CEDIDA

El Miquel és fotògraf aficionat i a casa té un petit arxiu. D’aquell dia no té gaires imatges més, i “de les poques que he penjat al grup ha estat de les que han tingut més bona acollida”. Com bé recorda l’autor, “a Patrimoni Sabadell sempre hi ha alguna polèmica sobre el Passeig, com està i com evoluciona”, bàsicament a causa de la nostàlgia. “Tothom el voldria veure com era abans, la foto mostra que podria ser una mica més càlid que el que hi ha ara”, explica Secall.

Des del seu punt de vista, “hi ha més nostàlgia del Passeig antic que d’aquest, perquè ja es començava a veure que hi predominava el ciment. Però ja no era com el d’ara, que si treus les jardineres és ciment total”. Entre els comentaris que té la fotografia, molts usuaris comparteixen que el Passeig que es veu a la imatge i, sobretot, l’anterior amb més arbres i el sortidor d’aigua, “era molt millor que ara”. Una anècdota de la publicació és que hi ha qui li deia al Miquel que era un muntatge, i ell recorda que aquesta etapa “va ser un canvi molt curt” entre una cosa i l’altra; “va durar molt poc i molta gent no ho recorda”.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top