Publicitat
EDITORIAL

Reobrir centres educatius ara

En el marc de la incertesa i de les mesures confuses amb les quals ens estem movent des de fa més de dos mesos per l’estat d’alarma, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ahir n’hi va sumar una més: el retorn a l’escola. Si no en tenim prou per entendre quins són els criteris d’una desescalada –amb tot allò que es pot fer a cada una de les fases–, si les empreses estan intentant sobreviure enmig d’un marc d’ajudes econòmiques difícils de desxifrar, si els treballadors afectats per ERTOs pateixen per si rebran la prestació… tenim una nova mesura per embolicar encara més la troca.

Publicitat

La reobertura dels centres educatius serà el juny, el dia 1 per als que estiguin a la fase 2, i previsiblement el 8 de juny per als alumnes sabadellencs. Però la decisió torna a suscitar un debat pels dubtes que genera. Es garantiran les mesures de protecció i de seguretat als alumnes i als professors? Com es farà perquè els infants mantinguin la distància de seguretat? L’obertura d’escoles en cap cas significarà recuperar les classes presencials ni les activitats lectives. De fet, continuarà l’ensenyament virtual, tal com s’estava fent. I, doncs, de què servirà? I això quan quedarà menys d’un mes per tancar el curs.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top