MARC BASTÉ ALUJAS

Creiem en Sabadell

És la síntesi més pura del compromís del diari amb la ciutat: creiem en Sabadell i en el dret dels sabadellencs de ser tractats amb respecte i dignitat. I per això, des del dia en què ens vam fer càrrec del Diari de Sabadell i li vam donar la volta, l’objectiu del projecte i de tot l’equip ha estat explicar la ciutat com ningú ho faria, amb un periodisme responsable i amb valors locals, al servei dels sabadellencs, un periodisme sensible, arrelat i de ciutat, i també ambiciós i innovador. Un model de premsa local que permeti a la ciutat mantenir el seu referent informatiu més viu que mai.

Al Diari de Sabadell no fem política, fem ciutat. Ens interessen la salut dels veïns, el progrés dels nostres empresaris i emprenedors i la qualitat de la feina dels sabadellencs, el futur del Passeig i la mobilitat al Centre, els plans urbanístics i els projectes de ciutat, de l’eix de la Gran Via al Ripoll, passant per la connexió entre els barris i els equipaments.

Ens preocupen la seguretat als carrers i la conservació del patrimoni de la ciutat, tan abandonat, i, sobretot aquests dies, fem el possible per donar suport a les nostres botigues i establiments d’hostaleria, que tant estan patint.

Ens emocionen la història i els referents culturals compartits, vibrem amb cada victòria del Centre d’Esports, del Club Natació, del Sabadell Nord, de l’OAR Gràcia o dels equips del Cercle i del Club de Tennis.

I ens ocupem de fer les preguntes incòmodes a l’Ajuntament, al Taulí o a la Generalitat.

Crec que en tot això, a Sabadell, som únics i necessaris: en un moment en què el més important és la comunitat més propera, el benestar i la salut dels veïns, ni l’Ara, ni La Vanguardia, ni El Periódico –tots ells grans diaris, per cert–, tenen una cobertura local rellevant.

No és fàcil ni barat fer el Diari de Sabadell, seguir el minut a minut de la ciutat a la pàgina web, diaridesabadell.com, resumir l’actualitat del dia i situar els lectors amb el newsletter Bon Dia, Sabadell, i mantenir el flux de l’actualitat a les xarxes. Darrere la feina del diari hi ha un grup de més de 20 grans professionals, ambiciosos i compromesos amb la ciutat, amb el periodisme i amb el projecte comú. I, tot i que fem un servei essencial d’utilitat pública, el nostre és un mitjà radicalment privat, independent i autònom: ni pertany a cap grup ni respon a cap interès partidista.

Des del dia 16 de març fins avui hem fet un esforç enorme per mantenir i generar el nivell d’informació local que els sabadellencs necessitàvem. Un esforç que ha intentat correspondre el dels professionals sanitaris, que tants aplaudiments han merescut i mereixen. Deixeu-me que avui dediqui aquestes línies a aplaudir la feina absolutament extraordinària dels professionals que fan possible aquest petit miracle que és avui dia editar un diari. Moltíssimes gràcies pel compromís, per la confiança i per la dedicació; amb vosaltres, editar el Diari de Sabadell és un honor i només puc veure un futur ple d’èxits.

Comentaris
To Top