Diners

Els comerços han perdut en dos mesos 41.757 euros de mitjana pel coronavirus

La Cambra de Comerç de Sabadell xifra les pèrdues del sector del comerç i serveis a les persones en 260 milions d’euros de les empreses de la demarcació a causa del tancament per la Covid-19. L’entitat ha analitzat aquesta dada a partir del cens d’empreses de la Cambra de Comerç de Sabadell, que comprèn les poblacions, a més de Sabadell, de Castellar del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Montcada i Reixac, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat.

comerços botiga coronavirus fase 0 / LLF

Una de les botigues que ha obert aquests últims dies / LLUÍS FRANCO

D’acord amb factors com la facturació i els metres quadrats, la Cambra de Sabadell ha estimat que hi ha 6.195 empreses afectades amb pèrdues d’ingressos de 260 milions d’euros durant els dos mesos que han estat tancades. Gairebé 230 milions corresponen a empreses de comerç al detall, i 28 milions d’euros a empreses de serveis a les persones (com  perruqueries, serveis d’estètica, entre d’altres). Així doncs, es pot determinar un impacte mitjà per empresa de pèrdua d’ingressos de 41.757 euros pels dos mesos de tancament.

Publicitat

“Impossible” recuperar el perdut

La Cambra de Comerç de Sabadell conclou que les mesures decretades a l’estat d’alarma pel govern central “han impactat directament en el teixit empresarial que desenvolupa activitats comercials i de serveis personals a la trama urbana de les nostres ciutats”. El president de la comissió de Comerç de la Cambra, Josep Maria Porta, ha assegurat que “recuperar el que hem perdut serà impossible”. En aquest sentit, Porta ha subratllat que ara amb la fase 0,5 han pogut començar a reprendre la seva activitat. “Hem de tornar a curt termini a la normalitat”, ¡ ha subratllat Porta. La Cambra ha iniciat una campanya perquè no tanqui cap negoci. “A veure si ho aconseguim”, ha afegit.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top