Diners

El Banc Sabadell i l’ICO finançaran empreses a Mèxic

El Banc Sabadell a Mèxic / CEDIDA

El Banc Sabadell i l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) han firmat un acord per un import de 200 milions de dòlars (183,5 milions d’euros, al canvi actual) per finançar les empreses vinculades a Espanya a Amèrica Llatina, i especialment a Mèxic. De fet, aquest país és considerat com una de les principals zones amb més activitat per part de les companyies de l’Estat.

Es tracta del segon acord entre l’entitat financera sabadellenca i l’ICO, i quart firmat per part de l’ICO amb una entitat estrangera del Grup Sabadell. L’aliança que es va subscriure ahir s’emmarca dins de la Línia ICO Canal Internacional. D’aquesta manera, es permetrà finançar activitat de les empreses espanyoles a Mèxic i projectes que comptin amb la participació de companyies espanyoles.

El director general del Banc Sabadell a Mèxic, Francesc Noguera, ha afirmat que “aquest acord és una relació encertada en moments de contingència que va més enllà d’una col·laboració, es tracta d’un compromís a llarg termini amb Mèxic i amb la nostra ferma aposta per continuar desenvolupant projectes que beneficiïn l’economia”.

Per la seva part, el president de l’ICO, José Carlos García de Quevedo, ha assenyalat que “l’acord signat avui té com a objectiu donar suport a les empreses espanyoles que tenen presència o desenvolupen la seva activitat exportadora a Mèxic, facilitant l’accés a finançament perquè continuïn duent a terme els seus projectes en aquest mercat i continuïn el seu procés d’internacionalització.”

El primer acord entre les dues entitats es va signar l’abril del 2019, per un import de 200 milions d’euros. Amb aquest finançament s’ha impulsat projectes en sectors com la producció i distribució d’energia d’origen eòlic o el transport i emmagatzematge. Fins ara, l’ICO ha subscrit 19 acords de finançament amb institucions referents a l’Amèrica Llatina.

Comentaris
To Top