Oci i cultura

El mallot que pica l’ull al ciclisme sabadellenc

Prototip del mallot que avui han estrenat / D.S.

Sota la influència del parc natural de Sant Llorenç, són molt els sabadellencs que surten en ruta els caps de setmana. Coneguda com la serp de colors, per les variades i acolorides de la indumentària, l’afició ciclista podrà lluir aquest estiu un nou mallot. Es tracta d’una samarra dissenyada Martí Sàiz, de l’estudi Cèl·lula, que es llança al preu de 55 euros i que es pot pre-adqurir mitjançant una campanya de crowdfunding llançat per Pura Ceba, l’entitat que fomenta els sabadellenquismes en clau alegre. 

“No volíem fer un mallot retro, sinó una cosa moderna que reflecteixi la història del ciclisme sabadellenc”, avança Roger Serra, de Pura Ceba. De fet, a la samarra s’hi poden llegir diferents paraules, com d’Estenalles, en referència al Coll d’Estenalles, probablement el port més transitat de la comarca; així com la uve, per la ruta més clàssica que connecta Sabadell amb Mura, Granera Sant Llorenç i tornada a la ciutat. A més a més, també s’inclouen dues clucades d’ull a l’afició actual i més moderna: Velòdrom i Mortirolo, dos dels trams de la ciutat que en que els ciclistes intenten fer bones marques i treure pit a l’Strava (una App que geolocalitza la ruta i l’ensenya a les amistats, talment fos una xarxa social).

El Velòdrom és una doble referència: Tant al desaparegut Velòdrom de la Creu Alta entre 1924 i 1926 (que mostra el passat ciclista de la ciutat) com al nou tram d’strava per ciclisme de carretera de Can Gambús que tan bé va per entrenar als rodadors de la capital. Mentre que Mortirolo és com es coneix la pujada de la Cobertera (del Ripoll a Covadonga). També hi apareix Rodal, per l’anella verda que envolta la ciutat, així com Puig de la Creu, sacrosanta del mountain bike sabadellenc (tot i que ubicada a Castellar).     

Algunes de les referències sabadellenquistes / D.S.

I un afegit més, explica Serra: “També hi surt Pera Ceba, per tal que quan anem en bicicleta per la comarca i ens trobem algun terrassenc, ens puguin distingir”. Faltava el copet a la ciutat veïna. 

No hi surt referència al ciclista en actiu més cèlebre de Sabadell, David de la Cruz, del potent equip INEO i actualment resident a Andorra. “El que volem és regalar-li un mallot”, avança feliç.  

Tot i que el mallot servirà amb escreix aquest estiu, Pura Ceba tenia pensat llançar la campanya de pre-venda abans. “Però el confinament el va congelar i el tenim guardat fa 3 mesos”, diu Serra. I recorda que els aficionats al ciclisme han hagut d’entrenar a casa tot tirant de “rodell”, aquesta quarantena (un aparell que es col·loca a la roda de darrere, per poder pedalejar sense moure’s físicament).  “Però ara hem fet coincidir la campanya del mallot amb la Fase 1, en la que hi ha més ganes de carrer”.    

Matriu del disseny del mallot / D.S.

El mallot ha estat elaborat per la botiga sabadellenca de roba esportiva Team Signia, que fa roba personalitzada per equips esportius. “Hem apostat per fe un mallot de qualitat, que no marxi en 3 rentades”, diu Serra, “per això té el preu que té”. Teixit amb material tècnic iònic, compta amb tres butxaques a darrere i cremallera de dalt a baix. Juntament amb el mallot també han tret un buf. “És una peça que ens demanaven molt, i malgrat que estigui més associat a l’hivern, també és molt de ciclista”.

Comentaris
To Top