Publicitat
Ciutat

Junts aposta per crear eixos cívics per rellançar el comerç

Junts per Sabadell plantejarà una moció en el proper ple municipal del mes de juny per incrementar els eixos comercials de la ciutat, passant dels 5,9 quilòmetres actuals a un total de 15. Es tracta d'una xarxa de carrers que configuraria diversos eixos cívics, reformulant el criteri dissenyat als anys 70 en forma d'eix comercial per abraçar més espais, on el vianant guanyi pes i s'afavoreixi el comerç de proximitat.

"La crisi sanitària ens ha fet adonar com valorem tenir serveis essencials a prop, i com valorem els carrers més saludables i el comerç de barri, valorem la distància curta, i que puguem tenir espais públics de qualitat i que els carrers puguin ser més que un espai per desplaçar-se, sinó més pensats per a les persones, per arribar-hi a peu o en bicicleta, i generar més espais de convivència, amb voreres segures i accessibles", assenyala la portaveu de la formació, Lourdes Ciuró, que també preveu espais amb més arbres o bancs.

El repte, així, és compatibilitzar la necessària mobilitat en cotxe i tenir carrers saludables per rellançar el comerç de proximitat i els espais d'ús comú arreu, no només al Centre. "Hem de destinar esforços a redissenyar més carrers de la ciutat més enllà dels eixos comercials, això permetria declarar les voreres segures per a vianants", afegeix.

Publicitat

En groc els eixos actuals, i en rosa els previstos / JUNTS

L’objectiu és crear carrers a la ciutat en què el centre siguin les persones, superant la idea d’eix comercial actual. Així, es preveu actuar en els següents carrers, dividits en tres àmbits geogràfics: al nord la ronda Collsalarca, l'avinguda de la Concòrdia, la carretera de Terrassa, la carretera de Prats, Francesc Layret i 11 de Setembre; al Centre, la ronda Zamenhof, la ronda Ponent, la Via Massagué, el carrer de les Tres Creus i el carrer de Sau; i al sud, la carretera de Barcelona, Sol i Padrís, i Brutau.

"Això implica fomentar una bona connectivitat amb bus, tallant vies en caps de setmana i festius, incrementant la neteja, amb voreres més amples, pacificades i accessibles, renovar façanes o garantir el pas de vehicles en velocitats inferiors, entre altres. "Si aquestes artèries es converteixen en eixos cívics i hi destinem esforços, com ja ho fem als eixos tradicionals, augmentarem les oportunitats de la ciutat en l'àmbit comercial", apunta Ciuró.

Les mesures compten amb propostes més o menys econòmiques, que van des de la compra de pintura per diferenciar espais o aprofitar obres pendents per redefinir-les, fins a instal·lar tanques en espais per destinar els carrers a l'ús de vianants i bicicletes, i d'altres més costoses que comportarien partides específiques i un pla integral, com ara la renovació de façanes.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top