Publicitat
Ciutat

Detecten un rusc de vespa asiàtica al barri de Poblenou de la Salut

Un grup de veïns va detectar ahir un rusc de vespa velutina (asiàtica) al carrer de Begoña, 28, al barri del Poblenou. L’Ajuntament, però, poques hores més tard va encarregar un tractament insecticida per eliminar el vesper.

Es tracta d’un tractament que es realitza mitjançant polvorització del producte a la zona. Segons un correu electrònic que l’Ajuntament va fer arribar als veïns, la Policia Municipal va col·laborar en l’actuació. “La resposta ha estat immediata“, celebra Rubén Navarro, president de l’associació de veïns de Sabadell. Segons ell, els veïns van ser els que van detectar aquesta espècie de vespa a una jardinera i van alertar l’administració local, que va actuar el mateix dia a les 21 h.

“Temem que no sigui l’únic niu i que n’hi hagi altres al barri”, exposa l’Andrea, una veïna del mateix carrer. De fet, la vespa asiàtica és mal coneguda com la vespa assassina. Segons Javier L., expert en plagues, “es tracta d’una de les més grans del món”, amb una longitud de fins a 50 mil·límetres (les convencionals tenen una longitud de 15 mil·límetres) i un agulló de 6 mil·límetres.

vespa asiàtica poblenou / VR

Una vespa asiàtica sobrevolant el terreny que s’ha fumigat / VICTÒRIA ROVIRA

Publicitat
Comentaris
To Top