Ciutat

Un centenar d’independentistes surten al carrer per rememorar els 10 anys de la consulta popular a Sabadell

Un centenar d'independentistes donant una volta al Mercat / G.Plans

Sabadell per la Independència – ANC convocava la gent al Racó del Campanar recomanant-los portar estelada i mascareta. Són dos elements que previsiblement començaran a conviure als carrers de la ciutat en el futur, si tal com hem vist aquest matí l’independentisme es reactiva. L’entitat ha reunit gairebé un centenar de persones per rememorar la consulta popular que es va dur a terme a Sabadell ara fa 10 anys.

23.814 persones van votar el 30 de maig del 2010, a la convocatòria de la Plataforma per a l’Autodeterminació a Sabadell (PAS). Va haver-hi un 13,7% de participació i es van obtenir un 92% de sís. L’origen de les consultes populars que es van dur a terme arreu de Catalunya va ser a Arenys de Mar, el setembre del 2009. Allà es va dur a terme la primera d’aquestes votacions, que es van anar escampant pel país.

Els manifestants portaven cartells repartits per Sabadell per la Independència – ANC / G.Plans

“Aquesta consulta ha estat el germen de la lluita per la independència”, recalcava el manifest de la convocatòria, que des de les 10.30 h ha resseguit carrers de Sabadell, passant pel Mercat municipal.

Alhora, Sabadell per la Independència – ANC recordava el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i expressava: “La ciutadania del país, hi som. Determinats amb la mateixa força. Més coneixedors del nostre estat opressor de quins són els límits dels nostres representants polítics”.

Un centenar d’independentistes al centre de Sabadell / G.Plans

Comentaris
To Top