Ciutat

Els veïns critiquen l’inici de les obres a la zona dels Planetes de Gràcia

Veïns de la zona del barri de Gràcia coneguda com els Planetes –entre Rambla d’Ibèria, passeig de Can Feu i carrer de Fraser Lawton– han criticat les obres que l’Ajuntament ha iniciat per crear nous punts d’entrada i sortida al barri. Malgrat que es tracta d’una reivindicació de fa anys, els veïns exigeixen que abans d’iniciar aquests treballs es reprenguin les obres del perllongament del carril bici de forma immediata. 

“Ara sembla que no només tenim les obres inacabades d’FGC, i les obres aturades de la Rambla d’Ibèria, sinó que també inicien la reobertura d’un carrer que està tallat des del 2017”, critica la Rosa, veïna i membre de la plataforma Obres Rambla Ibèria. L’Anna, una altra veïna afectada, però, es mostra satisfeta amb la iniciativa, tot i que considera que ara no és el moment. “Primer la A, després la B”, apunta.

De fet, lamenta que durant l’estat d’alarma la situació s’ha agreujat. “Aparquem com podem i la inaccessibilitat del carrer ha dificultat el pas i l’actuació dels serveis d’emergència”, explica. “L’estat d’alarma ens ha deixat en un cul de sac”, afegeixen des de la plataforma Obres Rambla Ibèria, que demanen que s’agilitzin les obres.

Segons l’Ajuntament, l’objectiu de les obres és millorar la mobilitat interna i l’accessibilitat a la zona, una demanda històrica del barri. D’aquesta forma, es crearan nous punts d’entrada i sortida al barri i es recupera al trànsit la part del carrer de Fraser Lawton, que havia quedat tallada durant les obres de soterrament d’FGC. Els mateixos veïns asseguren que en aquest carrer han detectat més dificultat d’accés dels serveis d’emergència.

Les obres als Planetes, a Gràcia / LLUÍS FRANCO

“Volem connectar amb Can Feu!”

Des d’Obres Rambla Ibèria exigeixen que les obres es pensin amb l’horitzó d’unir els barris de Can Feu i Gràcia. “Els veïns que volien accedir al barri de Can Feu abans tenien tres vies d’accés i ara només s’hi arriba des del carrer de Jacquard fent una volta absurda”, expliquen des de la plataforma veïnal sorgida arran de les obres.

Així, la proposta del veïnat és obrir el carrer de Caresmar o unir el carrer de Cèsar Torres amb el carrer de Júpiter. També lamenten que les entrades i sortides es concentren a la Rambla d’Ibèria, que “sovint està col·lapsada”. 

Comentaris
To Top