Ciutat

El 010 ha atès més de 15.500 trucades des de l'inici de l'estat d'alarma

El Despatx Lluch, seu del Servei d'Atenció Ciutadana / GOOGLE MAPS

Com a servei essencial de l’Ajuntament, Sabadell Atenció Ciutadana (SAC) s’ha mantingut durant tot l’estat d’alarma, prioritzant i reforçant els canals d’atenció i gestió telefònica i digital i reservant l’atenció presencial només per a casos d’urgència o força major. Des del 13 de març, el telèfon 010 de l’Ajuntament ha atès més de 15.500 trucades, amb una gran diversitat pel que fa als temes de consulta. Els principals motius han estat gestions relacionades amb recaptació (pagament de tributs, domiciliacions...), que sumen un 24,4% de les consultes; padró amb un 16,7% (altes, canvis, certificats) i acció social amb un 10,8% (ajuts menjador, Rebost Solidari, etc.).

Pel que fa als tràmits, des de l’inici de l’estat d’alarma, s'han fet un total d’11.910. D’aquests, el SAC n’ha gestionat directament 8.386, dels quals 6.467 han estat per via telefònica i 1.328 per internet o correu electrònic. A més, s’han gestionat 591 de forma presencial, incloses les entrades al Registre General.

Publicitat

El servei d’atenció presencial a les oficines s’ha mantingut per als casos que requerien, de forma excepcional i urgent, una tramitació en persona i, a més, perquè el SAC gestiona el Registre General de l’Ajuntament. La tramitació presencial s’ha vinculat sobretot a temes d’empadronament, validació de certificat digital o els relacionats amb terminis inajornables. L’atenció presencial s’ha portat a terme a l’oficina central del carrer de la Indústria, tot habilitant un sistema de cita prèvia.

Cita prèvia obligatòria en el retorn a la normalitat

De cara al progressiu retorn a la normalitat, el SAC implantarà el sistema de cita prèvia obligatòria per a tots els tràmits que s’hagin de fer de forma presencial als cinc centres d’atenció distribuïts al territori (l’oficina central i les 4 oficines cardinals nord, sud, est i oest). D’aquesta manera, s’avançarà cap a una gestió més eficient del temps, es reduiran esperes i es minimitzaran els possibles riscos que podria comportar l’aglomeració de persones. El sistema de cita prèvia presencial s’acompanyarà d’una ampliació ja realitzada dels tràmits que es poden fer per Internet, de manera que la ciutadania ja pot a hores d’ara portar a terme múltiples gestions sense desplaçar-se.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top