Publicitat
Ciutat

Sense fogueres per Sant Joan

L'Ajuntament no ha rebut cap sol·licitud a hores d'ara i Òmnium no preveu l'arribada de la Flama del Canigó

Una foguera de Sant Joan l'any passat / LLUÍS FRANCO

La revetlla de Sant Joan marca un abans i un després en el calendari, marca el tret de sortida oficial a l'estiu amb la nit més curta de l'any. Fogueres, pirotècnica, coca i cava són els components bàsics d'una festa que està carregada de simbolisme, i que sol reunir famílies i grups d'amics al voltant de la taula per allargar més o menys la nit.

Aquest any, però, un d'aquests elements que configuren la revetlla pot desaparèixer, com a mínim en el format en què fins ara el teníem entès. A hores d'ara, l'Ajuntament de Sabadell no ha rebut cap petició per fer fogueres en espais públics, una situació derivada per l'estat d'alarma i de la incertesa sobre com es podrà fer aquesta festa.

Publicitat

De la mateixa manera, segons ha explicat Òmnium Sabadell al D.S., aquest any no arribarà la Flama del Canigó. Òmnium Cultural no farà el tradicional traspàs del foc que encén les fogueres de Sant Joan arreu del país, si bé es prepara algun tipus d'acte emès a través d'internet.

"Sí que es farà un acte amb la gent de la Catalunya Nord, amb una cerimònia d'encesa, però en principi es descarta que es facin actes arreu del país per fer-la arribar a tots els municipis", explica la coordinadora local, Teresa Mira.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top