Publicitat
Ciutat

El ple permet avançar en matèria urbanística i econòmica

El ple del mes de juny a Sabadell / D.S.

El ple municipal del mes de juny ha estat el segon de la història fet de manera telemàtica, on s’ha anat recuperant una certa normalitat pel que fa a rutines propositives per part de les formacions. La cita ha aprovat en l’àmbit econòmic l’aprovació de la modificació de l’Ordenança Fiscal relativa a la inspecció i la recaptació dels tributs municipals derivada per la situació excepcional de la Covid-19, així com una modificació pressupostària.

“Ja està definitivament aprovat -un conjunt- de 2.731.999,98 euros per destinar a amortitzar deute a llarg termini, derivada de la no execució dels projectes Inversió Financerament Sostenible (IFS), un suplement de crèdit que es finançarà íntegrament amb romanents  generals de tresoreria”, ha explicat la tinenta d’alcaldessa Montse González. Precisament, el fet de tocar les IFS ha crispat momentàniament el ple, amb retrets entre els grups que configuraven l’anterior executiu, sobretot la Crida per Sabadell, amb la resta de grups, principalment el Govern. ​

En l’àmbit urbanístic, també s’ha donat llum verd al procés per reconvertir l’entorn que correspon a l’’antiga fàbrica Germans Camps, a la carretera de Terrassa, destinant un 30% dels habitatges que en sortiran a protecció oficial, i protegint la façana i el despatx. “Treballarem per incrementar l’àmbit de protecció”, ha avançat l’exalcalde i regidor de la Crida per Sabadell, Maties Serracant.

L’aprovació també permetrà crear un nou vial que anirà de la carretera de Terrassa al carrer Sant Jordi, i que connectarà amb la plaça Vallès a través del passatge Clavé, en un punt que s’obrirà en el futur.

També s’ha donat compte de l’aprovació definitiva per crear el Portal Sud, que permetrà dignificar l’accés a la ciutat per aquest punt de Sabadell amb horitzó 2023. Els treballs que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per reparar dues passarel·les que creuen el riu Ripoll també ha prosperat, amb la mirada posada a no assumir la titularitat fins que no es confirmi que els passos estan en correcte estat.

Moció de Junts per fomentar eixos comercials

Junts per Sabadell ha plantejat en forma de moció un increment dels eixos comercials de la ciutat, passant dels 5,9 quilòmetres actuals a un total de 15. Es tracta d’una xarxa de carrers que configuraria diversos eixos cívics, reformulant el criteri dissenyat als anys 70 en forma d’eix comercial per abraçar més espais, on el vianant guanyi pes i s’afavoreixi el comerç de proximitat.

Publicitat

La proposta, però, ha trobat peròs entre els companys de ple. “Ens sorprèn que no es contempli espais, com la Ronda Europa, i si no concretem, serà més fum que una realitat”, ha retret el portaveu taronja, Adriàn Hernández. També des de la Crida, Maties Serracant ha dubtat de la concreció, tant pel compromís de concreció temporal (compartit amb ERC), i que s’hagin deixat de banda alguns eixos.

El PSC ha aplaudit la moció per l’aposta per fomentar la interacció entre ciutadans, incorporant nous plantejaments urbanístics, i que configuren part del document per dibuixar el Sabadell post-Covid. El text ha prosperat, amb les abstencions de Crida i Ciutadans, i vots a favor de la resta de grups.

Mesures i accions per lluitar contra les desigualtats de gènere

La Crida per Sabadell ha posat sobre la taula en forma de moció la renúncia de la dona de moltes de les seves activitats diàries per fer front a les tasques de la llar, "mancades de reconeixement", segons ha relatat la regidora portaveu Nani Valero.

La sessió també ha servit per aprovar una moció del grup municipal d'ERC per reclamar a l'Estat el pagament de les prestacions dels treballadors i treballadores que es troben afectats per un ERTO. “No qüestionem els ERTOs perquè són una eina necessària però el que volem és tenir tota la informació i que sobretot cal pagar la gent”, ha expressat el portaveu republicà, Gabriel Fernàndez.

De fet, en la seva exposició dels fets ha destacat que Sabadell és la segona ciutat catalana, darrera de Barcelona, en nombre d'expedients oberts, i la cinquena amb persones afectades, un  total de 15.000. Totes dues mocions s'ha aprovat, i l'alcaldessa, Marta Farrés, s'ha compromès a enviar un escrit a La Moncloa amb celeritat.

Finalment, ERC i la Crida han plantejat la reactivació de la Taula de Mobilitat, una petició que també s'ha aprovat amb unanimitat, tot i els retrets del govern actual per les presses per fer la taula, i dels proposants a l'actual executiu per no haver-la convocat ja.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top