Ciutat

El D.S., amb el comerç: “La delicadesa de l’artesania”

És època de joies. És moment de retornar als clàssics, de recuperar l’artesania per fer art. Aquestes dues marques sabadellenques en línia –Dua Bela i Maraljoies– en són un exemple. Peces úniques, exclusives i que recuperen l’essència de l’orfebreria local i de proximitat 

“Dua Bela: Recuperem l’antiguitat en la col·lecció egípcia”

Dua Bela (@dua.bela) casa tradició amb postmodernitat. Les creadores d’aquesta marca sabadellenca fan una aposta per recuperar la joia en perill d’extinció mentre continuen oferint l’estil més modern. “Han desaparegut les joies vintage i nosaltres volem recuperar el joier de les nostres àvies. I ho fem amb la col·lecció egípcia”, expliquen les propulsores. S’hi van llançar de ple, enmig del confinament, perquè se’ls va obrir un món d’oportunitats. I, per descomptat, la seva botiga és Internet. Dua Bela aposta pels colors neutres: blancs, beix i color terra és la línia principal. 

La col·lecció egípcia / (@dua.bela)

Les seves peces tenen un denominador comú: la col·lecció va d’un subtil minimalisme a l’aposta pel color neutre amb perles de riu. Treballen sempre amb una base d’acer inoxidable antial·lèrgic banyat en or i plata. Però “la perla cultivada és un dels nostres materials preferits: és irregular i barreja l’estil modern amb el clàssic”. S’obren al mercat amb la intenció d’influir sobre qualsevol gust, dels bàsics més clàssics als estils més trencadors i atrevits. I, per ensenyar a un públic tan ample com combinar aquestes creacions, han creat un Inspo Look a les seves xarxes socials, on cada matí detallen com combinar una peça de la col·lecció. 

/ CEDIDA (@dua.bela)

Després d’unes setmanes amb un treball picapedrer a Instagram, les creadores de Dua Bela asseguren que models com la Doble Creu, el collaret Capri o les arracades de cèrcol Ibiza –amb perles cultivades– són els best-sellers de la marca. 

“Maraljoies: Triomfen les arracades geomètriques, daurades i minimalistes”

El producte estrella de Maraljoies (@maraljoies) són les arracades geomètriques. Les germanes treballen amb materials nobles: modelen, tallen i juguen amb les mans fins que creen obres geomètriques banyades en minimalisme. Les joieres es mouen en la llibertat creativa, però les seves peces es tallen sota un mateix patró: joies dotades de gran impacte visual amb textures imperfectes o superfícies ratllades. 

/ CEDIDA (@maraljoies)

“Ens encanta que siguin diferents de la resta”, expliquen les impulsores. I, de fet, ho aconsegueixen: és fàcil identificar un producte elaborat al taller de Maraljoies, però és pràcticament impossible trobar una peça igual a qualsevol joieria. L’aposta de la marca és la joieria artística, una branca que prioritza el valor artístic de la peça, més enllà del valor material. 

“Les nostres creacions volen explicar una història, utilitzem un llenguatge que no és usual a la joieria tradicional”, asseguren. Ofereixen diferents colors, mides i formes –especialment geomètriques–, però els articles que elles mateixes fabriquen són trencadors per definició. “No fer-ho així ens empetitiria, som qui som perquè a les joies hi ha el nostre segell”, diuen. 

Com vestir joies?

 1. Evitar l’efecte arbre de Nadal
  No per portar més detalls vestirem millor. Segons les expertes, és preferible buscar la senzillesa en una joia que vestir amb sobrecàrrega de peces.
 2. D’acord amb la personalitat
  Les joies parlen de nosaltres i hem d’escollir-les d’acord amb el que volem mostrar de nosaltres en cada moment: n’hi ha d’atrevides, de discretes…
 3. Segons el materialSi és d’ús diari, cal buscar un material que sigui de qualitat per no provocar reaccions al·lèrgiques i tingui durabilitat, com és el cas de l’acer inoxidable.
 4. Segons la fisonomiaPer escollir arracades, cal veure la forma del rostre. Per a cares allargades, arracades petites. Per a les quadrades, les circulars. I, per a les més rodones, allargades. 
 5. I el color?
  El color perla és un clàssic que combina bé amb les diferents tonalitats de pell. Si tens la pell més morena, peces de color plata. Si la teva pell és més pàl·lida, millor daurat. 

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top