Publicitat
EDITORIAL

El sentit de l’obertura de les escoles

Després de més de 80 dies de confinament, els centres educatius de Sabadell reobriran dilluns que ve les seves portes. I molts ho faran a contracor. Per només deu dies, s’hauran d’establir protocols de seguretat amb entrades i sortides esglaonades, mantenir les distàncies, i intensificar la neteja, entre altres mesures de protecció. A més, només podran portar els fills de 3 a 6 anys a l’escola els pares que justifiquin que no tenen cap altra opció que treballar presencialment.

Publicitat

Per tot plegat, serà impossible poder continuar amb el sistema pedagògic habitual. Aleshores, quin sentit té aquesta reobertura? És difícil d’entendre. Per aquest motiu i per la por encara al contagi, els sabadellencs –de forma majoritària– no portaran els seus fills a l’escola. Els centres obriran les portes però les aules continuaran pràcticament buides. El curs continuarà telemàticament per a tothom. Certament, només serà útil per als alumnes de 6è de primària i els de final de cicle a secundària. Per a ells, tornar al centre els pot ajudar a tancar l’etapa d’una manera ‘normal’. Es tracta, doncs, d’una altra de les decisions polítiques controvertides que s’han pres durant aquesta crisi de la Covid-19.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top