Ciutat

Rehabilitaran l'antic centre cívic de Torre-romeu per fer-lo accessible

L'antic centre cívic de Torre-romeu / AJUNTAMENT DE SABADELL

L’edifici de l’antic centre cívic de Torre-romeu se sotmetrà a una rehabilitació per a millorar l’accessibilitat a l’equipament. Els treballs consistiran en la construcció de noves escales interiors i un ascensor adaptat. La darrera Junta de Govern Local ha aprovat de forma inicial el projecte d’obres.

El projecte d’obres preveu desenvolupar els treballs en dues fases. La primera correspon a l’enderroc i nova construcció de les escales interiors adequant-les a les normatives de seguretat vigents, en termes de seguretat contra incendis i evacuació d’ocupants. La segona fase correspon a la instal·lació́ d’un nou ascensor adaptat aprofitant el mateix lloc de l’ascensor existent que té unes dimensions inferiors a les exigides per la normativa vigent en matèria d’accessibilitat.

També es preveu la renovació de tots els sanitaris i aixetes existents a l’equipament, així com la renovació del paviment dels banys i serveis afectats per la renovació de sanitaris. Finalment es preveu la pintura dels paraments horitzontals, verticals i fusteria interiors de tot l’equipament. El pressupost d’execució per contracte ascendeix a gairebé 150 mil euros.

L’edifici es va construir el 1983 per l’arquitecte Josep Casas Arrufí per a l’ús de casal de joves i centre d’esplai. Amb posterioritat l’any 1993 l’arquitecte Josep Palau i Grau va realitzar una reforma i ampliació́ de l’edifici en planta pis segon per adequar- lo a l’ús de centre cívic del barri de Torre Romeu.

Actualment, l’edifici acull dues entitats. Una és el Centro Cultural de Torre-romeu, que organitza activitats culturals destinades especialment a la gent gran del barri. L’altra es l’Espai Pandora de la Fundació Idea, dedicada a l’educació en el lleure al districte 7. Treballen especialment amb nens i nenes i les seves famílies. Al centre, també hi ha un equip d’educadors de serveis socials.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top