Publicitat
Diners

El Centre Metal·lúrgic crea ConCentrem com a club d’empreses i emprenedors

Imatge de ConCentrem, presentada aquest dimecres per Zoom / D.S.

El Club de Joves Empresaris del Centre Metal·lúrgic dona un pas més i es converteix en ConCentrem, una iniciativa que vol ser un club d’empreses i emprenedors per donar-hi cabuda a més tipologies d’empreses, no exclusivament del sector del metall, i sense limitació d’edat. La iniciativa s’ha presentat aquest dimecres a la tarda en un acte telemàtic que ha comptat amb diverses ponències i l’exposició pública del Market Place del Centre Metal·lúrgic, que pretén facilitar el contacte entre empreses proveïdores i compradores.

“Ara incorporem altres associacions afins al Centre Metal·lúrgic, com el Gremi d’Instal·ladors, el de Tallers de Vehicles o l’Associació de Tractament de Superfícies, amb la voluntat d’organitzar esdeveniments, actes i aquells aspectes que tinguin interès per a les empreses”, explica Alexis Granero, president de ConCentrem. De la mateixa manera, amb el canvi també s’elimina la limitació dels 45 anys per accedir-hi, de manera que incrementa el nombre d’empreses que poden formar-hi part.

A diferència d’altres anys, en què s’han fet actes per trobar-se tots els integrants del club, aquest any l’estat d’alarma ha fet que la trobada i la presentació s’hagi fet a través de Zoom, amb la celebració d’un conjunt de ponències per abordar aspectes que permeten a les empreses créixer. Una d’elles ha estat la del doctor Josep Miquel Piqué, president executiu de La Salle Technova Barcelona, que ha abordat com les empreses industrials han de dissenyar el seu model tecnològic, sobretot en moments complicats com els derivats de la pandèmia.

“És molt important articular la relació entre empresaris i emprenedors, cal concentrar-se en aquesta sinapsi entre el món de l’emprenedoria i l’empresa, ja que la font d’innovació de les iniciatives empresarials madures i estables recau en els emprenedors”, ha assenyalat Piqué. En aquest sentit, apunta que aquestes empreses experimentades han d’obrir-se a fer crides per buscar aquesta innovació que per manca de temps no pot afrontar. “Cal promoure que hi hagi propostes, seleccionar i fins i tot accelerar i acompanyar els programes que permetin crear-ne”, apunta.

Nou Market Place

La sessió ha servit per presentar el nou Market Place del Centre Metal·lúrgic, que funciona des d’aquest dimecres, i que pretén posar en contacte les empreses que siguin sòcies entre sí. “És una plataforma de contactes en què les empreses que volen comprar es poden posar en contacte amb proveïdors, qui vulgui comprar, publica què busca, i allà hi troba tot d’elements per publicar la petició, així com plànols i altres especificitats”, apunta Ricard Rocosa, director del departament d’Innovació del Centre Metal·lúrgic.

L’eina es posa en marxa tenint en compte la complexitat que s’ha generat a partir de l’estat d’alarma i per la limitació de moviment que en condicions normals es faria de manera natural. En total, actualment hi ha 1.500 empreses associades al Centre Metal·lúrgic de diversos municipis de l’entorn de Sabadell, i la previsió és que un mínim d’un 10% d’elles se sumin al Market Place.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top