Ciutat

Tercer grau per a Forcadell, Cuixart i la resta de presos independentistes

Les presons de Lledoners i Wad-Ras han proposat concedir el tercer grau penitenciari a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. També ho ha fet la del Puig de les Basses i afecta de la mateixa manera el conjunt de presos independentistes condemnats per la sentència del Procés.

La secretaria de mesures penals, que depèn del Departament de Justícia, ara disposa d’un termini de dos mesos per ratificar la proposta de les juntes de tractament. Aquest és el procediment que es duu a terme en la immensa majoria de casos.

La diferència d’ara és que els presos estaven sortint de la presó en virtut de l’aplicació de l’article en 100.2, amb sortides en la major part dels casos diàries. Ara, de dilluns a divendres podran sortir i anar a dormir a la presó, però el cap de setmana el podran passar a casa seva.

Tot plegat s’aplicarà si es dona el vistiplau final des del Departament de Justícia, que depèn del govern català.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top