Publicitat
Ciutat

Els veïns de Merinals, satisfets amb la represa de l'estudi dels pisos afectats

Pisos apuntalats Merinals / VICTÒRIA ROVIRA

Els veïns del barri dels Merinals valoren positivament l'anunci que la setmana que ve es reprendrà l'estudi per valorar l'estat dels edificis amb problemes estructurals. Aquest divendres s'ha fet públic que l'estudi es tornarà a activar, després que es va haver d'aturar com a conseqüència de la pandèmia i la conseqüent declaració de l'estat d'alarma. L'objectiu és tenir els resultats de cara a la tardor.

Des de la Comissió d'Afectats, el seu portaveu, Jaume Garcia-Arija, celebra l'anunci: "És molt necessari i el valorem positivament, és l'evolució lògica del procés", apunta en declaracions al Diari de Sabadell. En aquest sentit, celebra que es faci de manera "transparent, oberta, amena i humana".

Assegura que després de "ser un barri oblidat" que arrossega la problemàtica des dels anys 60 del segle passat, ara s'està tenint en compte les persones. "Només volem esbrinar quines són les patologies dels habitatges i, a partir de l’estudi, obrir una taula per decidir què es fa: si és possible la rehabilitació, si és inviable, si cal que vagin al terra; volem que s’actui en conseqüència", afegeix.

La lluita al voltant d'aquests edificis va arrencar poc després de rebre'n les claus, als anys 60 del segle passat: "Llavors ja es parlava de barraques verticals per tots els defectes que tenien", apunta Garcia-Arija. No va ser fins els anys 90 quan es va decidir que calia enderrocar 592 habitatges afectats, mentre que la resta, uns 170, es considerava que només necessitaven reparacions.

Fa tres anys, però, la lluita es va reprendre, fet que els ha dut al dia d'avui, on esperen ansiosos els resultats d'un estudi que tindran, si res no es torça, abans de finals d'any.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top