Ciutat

Capbussar-se en l'estiu: busseig i esport de muntanya

Amb l’arribada de les vacances, l’esport aquàtic i de muntanya esdevé una de les opcions per a molts aventurers que busquen adrenalina. Busseig, escalada, ‘paddle surf’, ‘snorkel’, alpinisme o esquí aquàtic són algunes de les possibilitats. Les botigues –i escoles!– de Sabadell ja es comencen a preparar per a la nova temporada

Unisub Sabadell: “El busseig aquest any migra a la Costa Brava”

A les platges més properes i busseig a la vora de la platja (immersió d’infanteria). Així pronostica la temporada el president del club Unisub, Enric Amill, que explica que “bussejar permet descobrir un món paral·lel al nostre”. Al club ja han reprès les formacions i han vist tot un grapat de cares noves que volen aprendre un nou món: “La temporada pinta bé, aquest any molta gent s’interessa a sortir a la Costa Brava”.

Dofí Blau: “La sensació de submergir-se és addictiva”

L’escola de submarinisme Dofí Blau ha començat la temporada “amb més ganes que mai”, explica el director, Ramon Margalef, que ha apostat per la formació teòrica en línia. Margalef avança que el submarinisme continua sent tendència perquè reuneix tres factors: “L’aventura, la pràctica esportiva i el contacte amb la natura més desconeguda”. “La ingravidesa produeix una sensació addictiva”, diu.

Publicitat

Camarassa Muntanya: “El ‘trekking’ cada cop va a més”

El barranquisme, l’escalada i especialment el trekking són activitats a l’alça. Arnau Martínez, de Camarassa Muntanya, preveu una bona temporada, en què triomfa especialment el calçat esportiu. Però assegura que l’esport de muntanya cada cop té millor acollida. Segons Martínez, les zones més concorregudes pels esportistes són Sant Llorenç, la Mola i Montcau. Però a l’estiu, l’activitat migra als Pirineus.

Vèrtic Sabadell: “Aquest any ha desaparegut el motxiller interraïl”  

Els esports de muntanya per excel·lència a l’estiu són el trekking i l’escalada, un esport que ha incorporat cares noves. “És que vivim a un país de roca”, explica Francesc Bergés, de Vèrtic, que ha notat el repunt en la venda del material d’escalada. “A l’estiu, normalment s’escala a la zona pirinenca”, diu. Aquest any, però, “ha desaparegut el motxiller interraïl que recorre Europa”. Canvi de plans.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top