Ciutat

Moviments al Taulí: canvis al Consell de Govern i a Sabadell Gent Gran

El Taulí, aquest juliol / LLUÍS FRANCO

La dimissió del president del Consell de Govern del Taulí, Modesto Custodio, ha desencadenat una sèrie de canvis a la corporació que tot just ara s’han materialitzat i obren una nova etapa en el si de l’organització.

El Consell de Govern va ratificar aquest dimecres el nomenament ja conegut de la presidenta, Mariona Creus, en substitució de Custodio. Tanmateix, es va nomenar Maria Jesús Cubells i Josep Masip com a consellers. Cubells i Masip relleven Enric Blasco i Josep Simó; el primer va dimitir a la vegada que Custodio en considerar que s’havia acabat una etapa i el segon acabava el seu mandat a la corporació.

Alhora, al consell es va aprovar que María José Torres és la nova presidenta de la residència Sabadell Gent Gran, gestionada pel Taulí, i la directora d’Infermeria del Taulí, Mireia Subirana, hi entra com a vocal del Consell d’Administració. Fins ara aquest òrgan també el presidia Modesto Custodio.

El Consell de Govern del Taulí el formen la Generalitat, amb sis consellers, l’Ajuntament de Sabadell, amb dos, i la UAB, amb un. La designació Maria Jesús Cubells i Josep Masip s’ha fet per nomenament de la consellera de Salut, Alba Vergés, en data 20 de juliol, i per part del govern català continuen al consell Manel Balcells, Concepció Cabanes i Eusebi Cima, als que s’ha de sumar Mariona Creus. Els representants del consistori són l’alcaldessa, Marta Farrés, i el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert. La cara visible de l’Autònoma és el vicerector de Recerca, Armand Sánchez.

Qui és qui?

Maria Jesús Cubells Larrosa

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UB, especialista en Medicina Interna de l’Escola Universitària de l’Hospital del Mar (Barcelona). Metgessa de família a l’ICS fins a la seva jubilació.

Josep Masip Suets

Ha estat dues dècades president de la Creu Roja de Sabadell, en dues etapes diferents. El sabadellenc n’és soci des del 1974, des de fa 46 anys. Al cap de dos anys va començar a fer de voluntari, i el 1987 va accedir al seu primer càrrec de directiu a l’entitat. La primera experiència com a president de la secció local de l’ONG va ser entre els anys 1994 i 2003 i la segona i última va començar el 2008 i va acabar l’octubre del 2019. Actualment presideix el Panathlon Club Sabadell.

Maria José Torres Segura

És responsable dels Centres d’Atenció Especialitzada amb conveni ICS. Ha estat directora de la Direcció d’Atenció Primària (DAP) del Valles Oriental, de les DAP de Mollet i Granollers durant el seu procés d’unificació, de la DAP Mollet, DAP Cerdanyola-Ripollet, DAP Mollet i  DAP Cerdanyola-Ripollet.

Mireia Subirana Casacuberta

Directora d’Infermeria del Parc Taulí des del passat 16 de març, és doctora en Ciències de la Salut, Benestar i Qualitat de Vida per la Universitat de Leeds (2012) i per la Universitat de Vic (2013). Màster en Lideratge i gestió dels serveis d’infermeria per la Universitat de Barcelona (2009), Diploma Universitari en Direcció de Serveis Integrats de Salut per ESADE (2015) i Diploma de Postgrau en Infermeria Intensiva per la Universitat Autònoma de Barcelona (1986).

Mariona Creus substitueix Modesto Custodio al Parc Taulí

Comentaris
To Top