Diners

Nazca Capital entra a la sabadellenca IDP com a accionista majoritari

Enric Blasco, a la seu d'IDP a Sabadell / LLUÍS FRANCO

L’enginyeria sabadellenca IDP ha donat entrada amb una participació accionarial majoritària a Nazca Capital, la gestora de capital privat que està enfocada a invertir en pimes espanyoles no cotitzades.

L’objectiu de Nazca és donar continuïtat al projecte d’IDP impulsant el creixement de la firma sabadellenca basant-se en l’adquisició d’altres firmes d’enginyeria i serveis digitals amb les quals es puguin fer sinergies. Segons un comunicat, en aquesta nova etapa, IDP preveu dur a terme “un ambiciós pla de creixement orgànic i inorgànic aprofitant el seu posicionament com a líder en l’àmbit del Building Information Modeling (BIM), la seva cartera innovadora de serveis i la tendència creixent d’adopció d’eines digitals en els sectors als quals es dirigeix”.

Fundada fa més de vint anys, IDP està especialitzada en la prestació de serveis d’enginyeria mitjançant la tecnologia i metodologia BIM. Compta amb una àmplia experiència nacional i internacional en el sector industrial, logístic, edificació no residencial, retail, medi ambient i infraestructures. La firma sabadellenca compta amb oficines a Espanya i Amèrica Llatina. A més, l’any passat va tancar amb unes vendes d’11 milions d’euros.

El model de negoci de la companyia està basat en la innovació, amb l’aplicació del BIM en tot el procés dels projectes i amb el desenvolupament de la digitalització per millorar el rendiment a través de la tecnologia Bessons Digitals.

“Experiència contrastada i èxit”

“Amb l’entrada de Nazca en l’accionariat, donem un fort impuls al pla estratègic de creixement de la mà d’un fons que ens aportarà experiència contrastada i d’èxit, i visió estratègica, operativa i financera”, ha indicat l’actual accionista i director general del grup IDP, Enric Blasco, que ha destacat que la gestora de capital afegirà “millores en l’organització de processos i operacions que suportin el creixement”.

Nazca és una gestora de fons de capital privat especialitzada en el middle market espanyol. L’adquisició d’IDP és la segona que fa aquesta firma amb el seu Fons V, que està enfocat en inversions en pimes. “Estem il·lusionats per haver-nos associat amb un equip directiu i humà de primer nivell amb els quals abordarem un ambiciós pla de creixement”, ha indicat el conseller delegat de Nazca Capital, Carlos Carbó.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top