Publicitat
JORDI SERRANO

Farrés, posa moltes multes als imbècils

[Per Jordi Serrano, historiador i rector de la UPEC]

Aquests dies on estem tots amenaçats altra volta, quan ens pensàvem que tot anava a millorar i quan ens estem jugant les vacances d’agost, hi ha gent, molta gent, als carrers i places sabadellenques que no porten la mascareta.

Hi havia un temps que la gent preocupada pel comú dèiem: “cal informar a la gent” o “cal conscienciar-los”. I ens donàvem un temps per fer pedagogia. Un error. Podem preguntar-nos, hi ha algun sabadellenc que encara no sàpiga que cal portar mascareta? Hi pot haver un ésser que no vegi la tele, no escolti la ràdio, no llegeixi diaris, en definitiva que no parli amb ningú i no sàpiga que hi ha un virus assassí que està entre nosaltres des de fa almenys 5 mesos? Si de debò existeix un individu així, proposo que al proper ple municipal se li doni la medalla d’or a l’incivisme i es voti per unanimitat.

El Diari de Sabadell pot fer un pòster a doble pàgina el dissabte al sabadellenc més tarat de la història. Bé, com que no crec que hi hagi cap individu així, assajaré una altra interpretació. Hi ha un tipus de sabadellenc que podríem definir com a home de 25 a 45 anys, fort, que no porta mascareta, que entra a les botigues i bars i s’apropa tot el que pot als dependents/es i als cambrers/es i que fa esforços per fer veure que no té por de res. També hi ha dones i gent més jove i gent més gran, però molts menys. Bé, aquests individus són sense cap mena de dubte uns imbècils. I la ciutat n’està plena.

A molts d’ells els he increpat. Molta gent que està en feines precàries a les botigues no s’atreveixen a fotre’ls fora de la botiga o bar. Estaria bé que els amos donessin ordres que els seu personal es negui a servir a aquests energúmens. Bé, com deia, no s’atreveixen a ficar-se amb els clients no fos cas que els amos els acomiadin. Bé, a més d’un i a més de dos, els he dit: “Però no veus que pots contaminar a aquesta noia? Però no veus que em pots matar a mi? A tu probablement no et passarà res, però no veus que pots matar als teus pares o als teus avis?”

Normalment resten atònits. No entenen res. Denoten tenir un cervell de mosquit. Però l’infern està ple de persones amb cervell de cuc de terra.

Bé, un cop exposada la qüestió proposo a l’alcaldessa Marta Farrés que doni ordres a la policia municipal que posi multes, moltes multes. El dissabte només n’havien posat 26. Calculo que una de cada tres persones no porta mascareta, la porta al coll o al braç. El més semblant a un assassí en sèrie que hem vist a la ciutat són aquests individus que no porten mascareta i són tot un món recaptatori que està al nostre abast. A més els faria visitar obligatòriament les UCI del Taulí perquè vegin com funciona amb humans un respirador. Que Marta Farrés adopti el posat de Clint Eastwood i sense clemència augmenti exponencialment la recaptació municipal. I ho faci “Amb llicència per multar”, “Sense perdó”, com “Un sergent de ferro” i aconsegueixi “Un botí de 500.000 dòlars” o euros, tant li fa. Jo de fet “Els penjaria ben amunt” i això que avui m’he aixecat amb el dia tolerant.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top