Ciutat

La zona blava, gratuïta durant dues setmanes a l’agost

La zona blava de Sabadell tornarà a ser gratuïta aquest estiu. A diferència d’altres municipi, que estrenen l’estacionament lliure durant gran part del mes d’agost, a la ciutat s’opta per un model que només afecta dues setmanes.

En aquesta ocasió, el servei interromp el funcionament durant les dues setmanes centrals del mes d’agost. Així, es podrà aparcar sense haver de pagar entre el proper dilluns, 10 d’agost, i el diumenge 23, reactivant-se el servei el dilluns dia 24 d’agost.

A la ciutat de Sabadell hi ha tres àmbits de gestió de la zona blava, Eix Macià i Vapor Turull; plaça de Jaume Girabau i Mercat de la Creu Alta; i resta de la ciutat. Aquestes àrees estan diferenciades per horari de servei i temps màxim d’estacionament, que s’adeqüen a la intensitat del trànsit i l’activitat comercial de cada una de les àrees.

Un any amb més dies tancada

La zona blava ja ha estat tancada aquest 2020 diverses setmanes, concretament des del 16 de març i fins al passat 31 de maig, coincidint amb l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol. La seva entrada en vigor va comportar un descens de la mobilitat de fins al 76%, segons va detallar l’Ajuntament, i es va optar per alliberar l’estacionament de les places de zona blava per facilitar els desplaçaments a emplaçaments de serveis bàsics, com ara supermercats o farmàcies, entre d’altres.

Si bé a mitjans de març l’Ajuntament va dir inicialment que seria gratuïta fins al final de l’estat d’alarma, és a dir, fins a Sant Joan, el criteri va canviar en el moment en què es va detectar un increment de la demanda d’estacionament de rotació. Per evitar la saturació d’aquestes places d’aparcament en superfície, es va posar de nou en funcionament.

Comentaris
To Top