Ciutat

320 PCR fins al migdia

Cua a la plaça Picasso / VICTÒRIA ROVIRA

Fins al migdia, a Sabadell s’han fet 320 proves PCR, 180 a la carpa habilitada a la plaça Picasso, i 140 a la de la plaça de les Termes. A Ripollet, on també s'ha habilitat una carpa, s’han fet 384 proves, tant a través de l’espai sanitari mòbil instal·lat avui com amb l’estratègia porta a porta que es va començar ahir.

Es tracta del primer dia de proves PCR per intentar localitzar casos positius de coronavirus al sud de Sabadell en persones asimptomàtiques ha arrencat aquest dijous amb llargues cues a ple sol. L'objectiu de les proves és intentar localitzar el focus de contagis a la zona sud de Sabadell, concretament als barris de Les Termes i Campoamor, on s'han instal·lat carpes a les places de les Termes i Picasso, respectivament.

Els responsables de el Departament de Salut en aquest àmbit sanitari han visitat sengles instal·lacions, que han obert portes aquest matí amb un lleu retard a causa de problemes tècnics que ha fet que les primeres proves no poguessin practicar fins gairebé les 10.00 h. "Tenim la voluntat de tallar la cadena de transmissió que existeix en aquestes zones, de les dades que ens surtin d'aquests PCR intentarem fer de nou un estudi de geolocalització per veure si podem trobar els punts que han estat focus de transmissió", ha assenyalat la directora d'Atenció Primària de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Núria Prat.

Publicitat

Ensurt en un supermercat del sud per un cas de Covid

Aquesta situació es dóna a la zona sud del municipi, si bé al nord, on també s'ha registrat un augment superior a la mitjana de la regió, s'ha aconseguit acotar els nuclis de contagi, de manera que no cal fer tests massius.

Més proves a la comarca

De la mateixa manera que a Sabadell, on es preveu realitzar uns 3.000 tests PCR entre aquest dijous i dissabte, a Ripollet també s'ha instal·lat aquest dijous una carpa, on es calcula que podrien fer-se uns 1.500 en tres dies. A Terrassa també s'instal·laran dues carpes més entre els dies 7, 8 i 10 d'agost, situades a l'entorn dels CAP Rambla, Est i Nord, a les places de la Immaculada i la Cultura.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top