Oci i cultura

De Dunkerque vingueren i el català ens defensaren

Vila i Ros i Neuquelman pengen els continguts a Instagram i Youtube / D.S.

Despertar la sensibilitat lingüística. Aquest és l’objectiu –no dissimulat– de Llenguaferits, una iniciativa basada en vídeos i xerrades amb què explicar de manera amena i entretinguda curiositats del català i d’altres llengües d’arreu del món.

Llenguaferits és un projecte a quatre mans entre l’escriptor sabadellenc David Vila i Ros i la filòloga Jessica Neuquelman (Dunkerque, 1983), una francesa del nord que va deixar les gèlides terres nadiues per satisfer la seva curiositat lingüística en contrades catalanes.

Llicenciada en Filologia Hispànica, assegura que va descobrir el català gràcies als cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística de Sabadell i a la sèrie de TV3 Ventdelplà. “Estic enamorada de Catalunya i del català des de fa 15 anys”, diu Neuquelman. “Vaig venir d’Erasmus, per sis mesos. I jo anava dient: estirem una mica més, estirem uns mesos més… I mira”, explica. 

“Igual de ‘friquis’”

Vila i Ros rememora com es van conèixer: “Va ser a una biblioteca, després d’una xerrada sobre la relació entre el català i el món del vi. I després de començar a parlar, vam adonar-nos que érem igual de friquis de la diversitat lingüística”.

D’aquí neix la cuca de col·laborar plegats. “Ens vam dir: quan ens desconfinin, voltem pel país, entrevistem gent interessant i gravem uns vídeos”, afegeix l’escriptor. Dit i fet: en podeu trobar una mostra al seu compte d’Instagram (@llenguaferits). “Aprendre llengües és divertit i es pot fer de maneres originals”, apunta al seu torn Jessica Neuquelman. I conclou: “A més, també és un crit a favor d’apujar l’autoestima per la llengua de cadascú”.

Comentaris
To Top