Publicitat
Ciutat

Més de 600 proves PCR en el primer dia de cribratge a Ca n'Oriac

L'ICS fa una valoració "molt positiva" de la primera jornada de cribratge

Una de les 600 proves PCR aquest dimarts a Ca n'Oriac / CEDIDA

El CAP de Ca n'Oriac va realitzar ahir dimarts 612 proves PCR per detectar el coronavirus entre la població de 15 a 35 anys. Són les primeres dades sobre el cribratge que es fa fins avui en aquest barri del nord per detectar casos asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

Des de l'Institut Català de la Salut (ICS) es fa una valoració "molt positiva" de com va anar la primera jornada tant pel que fa a l’afluència de població com al funcionament en si del dispositiu. Les mateixes fonts destaquen que es va aconseguir arribar a un alt percentatge de població jove, que és l’objectiu que es buscava.

Tots els joves del barri han rebut un SMS informant-los que es poden fer la prova, de forma voluntària i gratuïta. S'estima que n'hi ha uns 2.500 en aquesta franja d'edat. La Creu Roja i Protecció Civil també animen la població a anar a fer el test i agents cívics de l'Ajuntament també informen sobre la campanya.

El cribratge continua aquest dimecres, de 10 h a 14 h i de 15 h a 19 h. Només hi poden assistir veïns del barri de Ca n'Oriac d'entre 15 i 35 anys, asimptomàtics, i han de portar el DNI i la Targeta Sanitària Individual (TSI).

"Me l'imaginava pitjor": comença el cribratge per detectar casos de coronavirus al CAP de Ca n'Oriac

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top