Publicitat
Ciutat

Més distanciament social al passeig dels Almogàvers

Treballs al passeig dels Almogàvers per ampliar les voreres / AJUNTAMENT DE SABADELL

L’Ajuntament ha iniciat els treballs per eixamplar les voreres del passeig dels Almogàvers, al sud de la ciutat. L’objectiu és cedir més espai als vianants i garantir més distanciament social, una de les principals mesures per minimitzar els contagis per coronavirus.

L’acció forma part del pla Sabadell, després de la Covid-19 i se suma a les mesures ja existents com ara els talls de vies que actualment es fa en caps de setmana i festius i a la senyalització per afavorir el distanciament social. “L’objectiu és donar una resposta a la situació actual, però també tenir una ciutat més accessible i feta a escala de les persones”, assenyala l’alcaldessa, Marta Farrés, en un comunicat.

Les obres de transformació de l’eix del sud de la ciutat, del qual forma part el passeig dels Almogàvers, entre l’avinguda de Barberà i el carrer de Velázquez, es duran a terme majoritàriament amb pilones, pintura i mobiliari urbà, concretament bancs i jardineres. Suposarà eliminar dos carrils de circulació, un per cada sentit, i desplaçar el carril de serveis de la vorera nord a la nova alineació.

En aquest carril de serveis hi ha contenidors d’escombraries, reserves de càrrega i descàrrega i una parada de bus. Per accedir al bus s’hi entrarà per peces prefabricades de materials derivats de plàstic, i es desplaçarà la marquesina ja existent fins aquesta nova ubicació. L’espai sobrant es convertirà en vorera.

Tot plegat permetrà connectar amb un ampli corredor de vianants entre l’avinguda i la zona de serveis de la biblioteca del sud.

Publicitat
Comentaris
To Top