Ciutat

Amb moltes ganes de sortir

El capgròs de la ceba, sola a la plaça Sant Roc, no com en altres anys / LLUÍS FRANCO

Totes les colles hi coincideixen: tenen “moltes, moltes” ganes de tornar a vessar els carrers d’alegria i cultura popular. La Festa Major suposa, per a la majoria de colles geganteres, el primer escalfament de temporada.

És el cas dels Gegants de Gràcia, que debuten la primera setmana de setembre i es preparen per a la “seva” festa de barri, que arriba una setmana després de la de Sabadell. “Els últims anys estem vivint la festa al 300%”, explica Albert Gusi, president de l’entitat.

I és que les colles donen el tret de sortida a la festa des de dimecres, amb el Despertar de Festa Major fins al dilluns, amb la cercavila. Per a la majoria de colles de barri aquesta celebració és l’excusa perfecta per retrobar-se i compartir quelcom més enllà de la cultura.

“És la sortida on coincidim més gent de la colla”, expliquen els Gegants del Rodal. Els de la Concòrdia i la Creu Alta destaquen el fet de “sentir-se partícips de Sabadell” i de la cultura popular que ens identifica.

I per a la colla de Gegants de Sabadell aquesta festa és el súmmum. La seva cancel·lació ha estat “un cop molt dur”, explica Constantí Sánchez.

Les colles sortiran tan aviat com la situació ho permeti. Ha estat dur, però entenen “la gravetat del context”.

Comentaris
To Top