Ciutat

La Diada a Sabadell: tradició i reivindicació

N’hi ha tres de previstos, un d’ells institucional i els altres dos d’entitats sobiranistes

L'ofrena floral es farà en petit comitè / LLUÍS FRANCO

Aquest 11 de Setembre serà una Diada diferent per les restriccions que implica la Covid-19. D’entrada, s’han limitat aforaments en els actes institucionals, i els més reivindicatius vinculats al sobiranisme s’han hagut de reinventar per poder-se dur a terme.

Així, els actes oficials per commemorar la Diada Nacional de Catalunya d’aquest any es mantindran, però amb canvis significatius per evitar riscos de contagis. D’aquesta manera, es preveu una cita que manté l’emplaçament d’anys anteriors, el pont del Parc Catalunya, però en petit comitè.

Per tal d’evitar riscos, la celebració serà amb un representant de cada entitat participant en l’ofrena floral, sense públic, motiu pel qual es retransmetrà a través del canal d’Instagram de l’Ajuntament. Es farà respectant les mesures de prevenció, com ara l’ús de mascareta i el manteniment de distàncies de seguretat. Cada entitat, a més, disposarà d’una hora assignada.

La commemoració començarà a les 10 h, amb l’ofrena floral institucional. Tot seguit tindrà lloc l’ofrena floral a càrrec de les entitats que hagin confirmat la seva assistència, a les quals se’ls haurà assignat l’hora en què han de ser al lloc de trobada.

Pel que fa al sobiranisme, al matí les entitats han organitzat una rua de vehicles que recorrerà diversos carrers de la ciutat. La previsió és a les 10.30 h trobar-se tots els vehicles al polígon de Sant Pau de Riu-sec, on l’organització lliurarà estelades i llaços als participants.

Els vehicles apuntats resseguiran carrers de diversos barris de la ciutat. El recorregut, segons detalles fonts de l’organització, està consensuat amb la Policia Municipal, i preveu mobilitzar-se durant prop d’una hora i mitja. El final s’ha establert al parc de Can Gambús, on es faran uns parlaments.

L’acte reivindicatiu serà, però, a la tarda, quan a les 18 h s’ha previst una concentració que inicialment s’havia de fer a l’Eix Macià, i que finalment es farà al Mur de la Llibertat. Només hi ha cabuda per a mig miler de persones, d’acord amb l’ANC d’àmbit nacional.

En aquest espai s’hi ha previst fins a quatre punts d’accés diferents, on es prendrà la temperatura dels assistents a l’acte i també es controlarà que disposin de mascareta. S’haurà pintat a terra els punts on caldrà que els participants s’instal·lin, separats entre ells per dos metres de distància.

L’acte comptarà amb parlaments de la presidenta d’Òmnium Sabadell, Teresa Mira, el portaveu d’Alerta Solidària Xavier Pellicer, i la coordinadora de Sabadell per la Independència, Neus Alsina. També es connectarà amb Barcelona, on s’estaran fent els actes principals, i on es preveu la intervenció dels responsables de les àrees nacionals de les entitats convocants.

Comentaris
To Top