Ciutat

Talls de carrers per garantir la seguretat a l’entrada i sortida de l’escola

L’Ajuntament vol garantir la seguretat i el distanciament social en els accessos als centres educatius

L'escola Nostra Llar és l'únic cas que no s'ha pogut solucionar / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament tallarà fins a 33 carrers en les entrades i sortides a les escoles de Sabadell a partir del proper dilluns, 14 de setembre, quan arrenca el curs 2020-2021, el més complex de les darreres dècades. Per afavorir el manteniment de les distàncies de seguretat, i d’acord amb els centres educatius, s’ ha autoritzat el tancament al trànsit de 33 carrers a les hores d’entrada i sortida d’escola.

L’única que en surt malparada és l’escola Nostra Llar, donat que el fet que diverses línies de bus transitin pel carrer Calderón, on es troba, fan inviable el tall de la via. “L’escola Nostra Llar és l’únic cas que no s’ha pogut solucionar”, ha lamentat l’alcaldessa, Marta Farrés.

Quins carrers es tallaran dilluns amb l’inici dels curs escolar?

Així, més d’una quinzena de carrers es tanquen per primer cop degut a la situació excepcional provocada per la pandèmia, sumant-se als talls que ja es venien realitzant de forma habitual durant el curs escolar a l’entorn de diversos centres educatius i dins les mesures per una mobilitat escolar sostenible i segura. Per fer efectiva la restricció puntual a la circulació de vehicles, l’Ajuntament facilitarà tanques als centres educatius i reforçarà la presència policial i d’agents cívics als diferents punts per garantir el respecte a les noves mesures.

Més mestres que mai als centres de Sabadell, però sense complir ràtios

A més del tancament de carrers, també s’han implementat altres accions relacionades amb la mobilitat. Per exemple a l’Escola Samuntada s’ha realitzat una ampliació tàctica de vorera; a la Joaquim Blume s’ha protegit un accés provisional, a l’escola Miquel Carreras una reserva d’accés per a mercaderies i a l’Escola d’Educació Especial Francesc Bellapart es farà una reserva addicional d’estacionament.

A banda, s’ha reforçat els dispositiu previst per a garantir la seguretat a l’entorn dels centres. “Comptarem amb 40 agents de policia i 10 agents cívics”, ha afegit l’alcaldessa.

A més, l’Ajuntament autoritzarà que diversos centres facin ús d’espais públics, com ara places, on s’hi duran a terme activitats d’oci, com les hores de pati. Així, l’escola la Trama, que ja feia servir la plaça del Vallès a l’hora del pati, es sumaran la Miquel Martí i Pol i Ribatallada o l’Institut Vallès, que utilitzaran places properes. D’altra banda, Els Salesians faran servir la pista esportiva que hi ha al costat per organitzar les entrades, i l’escola Pau Casals els accessos del complex esportiu Olímpia.

Inversió de 2,26 milions d’euros

Aquest curs compta amb una inversió de 2,26 milions d’euros, 900.000 dels quals corresponen a mesures extra per la covid. Així, s’ha destinat 600.000 euros a la neteja necessària als espais, 400.000 perquè les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) duguin a terme activitats extraescolars, i 30.000 a elements de protecció del coronavirus com pantalles, mascaretes i gels. “Cal sumar-hi uns 76.000 euros invertits el curs passat en 370 tauletes digitals i targetes SIM per a garantir l’activitat de l’alumnat”, ha afegit Farrés.

A la suma s’hi compten els 1.350.000 euros destinats al manteniment i millora de centres educatius i uns 250.000 per a la millora de patis, a més d’uns 440.000 per a beques relacionades a llibres de text i 380.000 a beques menjador.

Comentaris
To Top