Publicitat
Ciutat

Les validacions al transport públic es disparen amb l’inici del curs escolar

ESTUDIANTS A L'ESTACIÓ D'FGC SABADELL PLAÇA MAJOR / LLUÍS FRANCO
Alumnes durant el primer dia de classe, a l’estació d’FGC Sabadell Plaça Major / lluís franco

Dilluns no només es retornava a les aules, el moviment també es feia notar al transport públic. Les validacions d’FGC  han crescut el 33% aquest dilluns, amb 7.890 viatges fins a les 18 h, coincidint amb l’inici del curs escolar. Es tracta del 61,3% de viatges totals respecte al mateix dilluns de l’any passat. O el que és el mateix: les validacions són el 38,7% menys que les del 2019. 

Sabadell Plaça Major continua sent l’estació que atrau més usuaris, i va validar 2.730 viatges ahir dilluns fins a les 18 h. La següent seria Sabadell Nord, amb 1.568 usuaris fins a les 18 h; Can Feu-Gràcia, amb 1.369 viatges; La Creu Alta, amb 1.192; i, finalment, Sabadell Parc del Nord, amb 1.031 passatgers. Aquesta última estació és, però, la que menys variació ha presentat respecte a l’any anterior: amb una caiguda del 29,7%, funciona al 70,3% respecte al dilluns 16 de setembre del 2019. La que encara es troba lluny de recuperar les xifres del 2019 és l’estació La Creu Alta, que opera al 56,3%.

Més viatges en Rodalies

També Renfe ha viscut un increment dels viatgers. Des de l’inici del servei i durant l’hora punta, el servei de Rodalies va registrar un increment del 20% de la demanda respecte al volum de viatgers que transportava dilluns passat. Amb la reincorporació dels usuaris en edat escolar, Renfe ja ha superat el llindar del 50% d’usuaris que havia recuperat durant l’estiu, en comparació amb l’any passat. Ahir, Rodalies va realitzar el 57,1% dels viatges del mateix dilluns del 2019, el que encara implica una pèrdua del 42,9% dels usuaris respecte a l’any passat.

La mascareta continua sent obligatòria al transport públic, que continua aplicant estrictes protocols de neteja i desinfecció.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top