DSCases

Un portàtil al sofà no fa despatx

Una zona on teletreballar i espais exteriors, necessitats als habitatges derivades del confinament, Sabadell
Una zona on teletreballar i espais exteriors, necessitats als habitatges derivades del confinament, Sabadell

Durant uns minutets, pots caure en la llaminera temptació de pensar que treballar al sofà és la millor idea que has tingut mai. Una fórmula que, durant uns il·lusoris instants, dispara la sensació de comoditat i fa creure al gandul que això no afectarà la seva productivitat. Però, a poc a poc, el tecleig es va alentint, el coll queda garratibat. El cos es caragola inútilment per emmotllar-se i es perd la postura inicial de model de catàleg.

Un portàtil al sofà no fa despatx, i de ben segur que molts ho heu descobert teletreballant. El confinament ha fet emergir noves necessitats en els habitatges, en molts casos la de tenir una zona on fer feina còmodament. A la botiga Spais a Mida s’han trobat que, darrerament, la venda de taules de despatxos s’ha disparat: “La gent està a casa i s’adona que ha de fer canvis”, explica Antoni Navarro, de l’establiment. Sovint, però, les dimensions de la llar no ofereixen més alternativa que adaptar-se en un racó de la taula del menjador.

L’arquitecte sabadellenc Francesc Camps va a l’arrel del problema que s’ha evidenciat durant la pandèmia: “Falta superfície en les unitats d’habitatges estàndards. Més mida dona més qualitat de vida”, apunta, i recalca que la responsabilitat de garantir-ho és de l’administració. Davant d’aquesta mancança, és partidari de compensar la falta de metres amb espais més versàtils, prou flexibles per adaptar-se fàcilment a les necessitats de qui hi viu. “Estem anant cap a una nova generació de models d’habitatges. Ja s’han començat a buscar nous enfocaments”, planteja Camps.

Nou model d’habitatges

Els qui busquen una nova llar on viure ja sol·liciten a les immobiliàries condicions molt concretes que són conseqüència del confinament. L’element més desitjat són els balcons, els patis i les terrasses, tal com s’han trobat a Hàbitat Català: “La gent s’ha adonat de la importància dels espais exteriors, i més amb un clima com el que tenim, que pots estar a fora la meitat de l’any. Tothom demana espais oberts”, destaca el director tècnic, Joan Arjona.

La immobiliària, per exemple, ha reformulat una promoció de pisos amb 40 habitatges plantejats sense terrassa ni balcons, un projecte elaborat el 2008. Els han reconvertit en 38, per la qual cosa han guanyat una mica d’espai; han inclòs terrasses, balcons i, en els baixos, patis. “És el que demana el mercat. Una tendència molt clara del confinament”, sosté Arjona. El director tècnic d’Hàbitat Català també destaca que la pandèmia ha tingut molta incidència en la demanda d’habitatges saludables.

Comentaris
To Top