Ciutat

L’Ajuntament preveu reobrir al trànsit l’avinguda de Matadepera

L’Ajuntament de Sabadell està gestionant la reobertura al trànsit de l’avinguda de Matadepera els dissabtes a petició d’una vintena de comerciants de la  zona. El tall al trànsit que l’Ajuntament va habilitar al maig per garantir el distanciament social ha suposat una baixada en la facturació els dissabtes. I ha dificultat encara més l’aparcament a la zona i s’ha barrat el pas al transport públic, al·leguen  els comerciants entrevistats pel D.S.

Els afectats sostenen que s’ha “expulsat” als clients de municipis propers i d’altres barris de Sabadell. “No és com la Rambla, que és una zona de pas, amb grans cadenes comercials i amb autobusos que tenen parada a dos minuts”, assegura Antonio Rodríguez, de RM Optica, que plantejava tancar els dissabtes el seu negoci per abaratir costos. Rodriguez proposa fomentar el pàrquing “infrautilitzat” situat a la plaça de Farell.

/ Victòria Rovira

També Juan Heredia, de la Fruiteria de Ca n’Oriac, confirma que el trànsit de vianants s’ha desplomat a l’avinguda: “Gran part dels nostres clients són de Castellar del Vallès, Terrassa o Sant Quirze”. De fet, en alguns casos han registrat una caiguda de les vendes de fins al 40% els dissabtes. Benito Hidalgo, de la Joieria, creu que l’aparcament a la zona està “poc estimulat” i no hi ha gens de moviment els dissabtes.

Els comerciants dels voltants de l’avinguda creuen que és una iniciativa positiva en termes de seguretat sanitària, però “contraproduent pel comerç”, sosté Joaquin Montoya de la Gelateria de Ca n’Oriac.  Miguel Tello, president de l’associació de comerciants de Ca n’Oriac, confirma que ha recollit fins a una vintena de queixes. 

Per prevenció

En els casos dels comerciants del Centre i de la Creu de Barberà, la perspectiva és diferent: “Convida a que les famílies passegin per l’avinguda deBarberà i estimula les vendes amb compres improvisades”, afirma la propietària de Casa Antonia. 

Comentaris
To Top