Ciutat

ERC exigirà la construcció de l'estació de Can Llong al govern d'Espanya

ERC ha tret la pols a vells projectes a Sabadell. Els republicans traslladaran una llista de mesures pendents del govern d'Espanya a la ciutat: són sis intervencions que inclouen la construcció de l'estació de Rodalies de Can Llong (R4), la recuperació de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil i la cessió de l'edifici de Correus de la Via Massagué. Així mateix, traslladarà la seva preocupació pel "mal funcionament" de les oficines del SEPE i els "incompliments" en relació amb l'ingrés mínim vital i a la Llei de dependència.

El portaveu republicà al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, així ho ha explicat aquest migdia acompanyat del líder de la formació a Sabadell, Gabriel Fernàndez, i de la número 2 dels republicans, Èlia Soriano. Els tres s'han reunit aquest matí a l'Hotel Urpí per abordar qüestions sense resoldre a la ciutat per part de la Moncloa. Després de la trobada, Rufián s'ha mostrat disposat a treballar "al servei de Sabadell". Ha assegurat que ERC farà valdre el seu rol al Congrés per portar les reivindicacions de la ciutat a Madrid, enmig de les negociacions sobre els pressupostos de l'Estat del 2021. "Hi ha un mentrestant fins que aconseguim el nostre objectiu republicà. I volem governar aquest mentrestant perquè no ho faci algú altre", ha afirmat, tot reivindicant que ERC és "el primer grup català" al Congrés dels Diputats.

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, amb els regidors republicans Gabriel Fernàndez i Èlia Soriano / LLUÍS FRANCO

Vells projectes

Entre els reclams d'ERC figuren vells projectes compromesos per l'Estat que mai s'han dut a terme. És el cas de l'estació de Can Llong, una obra que ha de realitzar el Ministeri de Transports. Ha estat inclòs en diversos plans de Rodalies però mai s'ha acabat d'executar. La intenció d'ERC, tal com ha exposat Gabriel Fernàndez, és que la nova estació de Rodalies s'inclogui en els pressupostos generals de l'Estat del 2021. "És una necessitat que té la ciutat des de fa molts anys", ha exposat el portaveu sabadellenc. Encara en matèria de mobilitat, i preguntat pel D.S., Rufián ha apuntat que volen incidir en el final de la concessió del peatge de l'AP-7 a Catalunya, previst per al setembre del 2021. El republicà ha defensat que té "molt clar" que s'haurà d'alliberar i així ho defensarà davant del govern d'Espanya.

Pel que fa a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, ERC reclama que l'Ajuntament tingui la titularitat de l'immoble per poder-hi realitzar els seus propis projectes. La regidora Èlia Soriano ha concretat que la intenció és convertir l'edifici, situat a la Gran Via, "en un pol d'atracció per al desenvolupament" vinculat a la recerca i la investigació científiques. Així mateix, els republicans estudien quin ús fer de l'edifici de Correus, del qual en demanen la cessió. "Necessitem que l'edifici pugui explotar-se per generar ocupació i que tingui un impacte al Centre. Perquè el Centre no és un barri qualsevol, el Centre és de tota la ciutat", ha afegit Fernàndez.

El pressing d'ERC a Madrid se suma als moviments del govern sabadellenc. L'Ajuntament ja s'ha reunit amb el Ministeri de Transports per abordar projectes pendents com l'estació de Can Llong, la connexió de Sabadell amb l'Aeroport del Prat amb Rodalies i també altres grans actuacions, com el perllongament del Quart Cinturó (B-40) fins a Sabadell, una petició que comparteix amb la veïna Terrassa.

"El futur alcalde de Sabadell"

La presència de Rufián a Sabadell també ha servit perquè Gabriel Fernàndez mostri el seu posicionament a les files republicanes. El portaveu parlamentari s'ha referit a Fernàndez com "el futur alcalde de Sabadell" i ha expressat la seva voluntat perquè Sabadell passi a formar part de la "xarxa republicana" del municipalisme. Rufián, molt vinculat a la ciutat, ha celebrat tornar a Sabadell de visita: "És un plaer tornar a casa. Va ser i és la meva ciutat".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top