Ciutat

Es reprenen els tràmits per urbanitzar el passeig sorgit del soterrament d’FGC

El nou passeig sorgit del soterrament dels FGC / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell ha activat els mecanismes per urbanitzar el passeig sorgit del soterrament dels FGC a Can Feu-Gràcia, després d’un revés judicial a l’Ajuntament en un primer concurs. La setmana passada el consistori i la Plataforma Soterrament FGC Ara, on també estan representats els veïns, es van reunir per abordar la nova convocatòria.

Les bases per renovar el passeig inclouran el disseny del que és la urbanització del soterrament des de la rambla d’Ibèria fins al passeig de Can Feu i també el plantejament (per executar a més llarg termini) d’una proposta general sobre com seria l’entorn, incloent-hi també (com a novetat respecte del concurs anterior) com es plantejaria la urbanització dels espais lliures del barri dels Planetes i el seu encaix amb el conjunt de la zona.

Refer el camí

Un dels finalistes de la primera convocatòria va presentar un recurs per defecte de forma en l’adjudicació. El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic el va anul·lar el desembre passat. Per això, la Junta de Govern Local ha fet efectiva avui dimarts l’anul·lació del concurs anterior. Des del Govern municipal argumenten que no s’ha fet abans perquè ha de passar un temps entre un procediment i l’altre, i també per la Covid-19. Les terres són de l’Ajuntament, la Generalitat i FGC, la qual cosa dificulta una reurbanització provisional del passeig.

L’anul·lació del concurs també planteja un altre canvi a l’Ajuntament. Inicialment les obres s’havien de pagar amb fons europeus EDUSI, però el retard en el calendari fa que no s’arribi a temps d’acabar la construcció abans del desembre del 2022, límit per poder disposar d’aquests fons. De totes maneres, el govern local està disposat a assumir el cost del projecte amb fons propis. Aquest és un dels punts de discrepància entre Ajuntament i Plataforma, que posa sobre la taula que “el coronavirus no pot ser l’excusa de tot”, perquè lamenten que el projecte va més tard del previst, la qual cosa els fa disposar d’un espai inacabat que no abandona la provisionalitat des de fa anys.

El nou passeig sobre les vies de Can Feu | Gràcia, en punt mort

Comentaris
To Top