EL PERSONATGE

El personatge: “Amb bars oberts, la ciutat és més amena, més maca”

Josefa Navarro: “Amb bars oberts, la ciutat és més amena, més maca”

El brogit de bars i restaurants ha quedat diluït amb les darreres restriccions per frenar la pandèmia del coronavirus. Josefa Navarro és d’aquelles persones que tenien l’hàbit de prendre un cafè amb llet cada matí al bar de sota casa, acompanyat d’un cigarro i la xerrada amb els restauradors, amics i coneguts abans d’anar a comprar al mercat.

Josefa Navarro, a l’avinguda Barberà / D.S.

Malgrat tot, el cafè no l’ha deixat de prendre, però ara se’l fa a casa, “esperant que passin els 15 dies per tornar una altra vegada” al seu bar de referència si no s’allarguen les mesures per contenir l’epidèmia. “Els trobo molt a faltar”, comenta. A parer seu, la solució no és tancar bars i restaurants si en altres llocs com a l’autobús hi ha molta gent. Navarro, de fet, considera que amb els bars oberts, la ciutat “és molt més amena, molt bonica”.

Evaristo López Trigo: “Molta gent no porta mascareta”

Aquests dies, Evaristo López Trigo ha recuperat algunes rutines de confinament, com sortir a fer una volta per prendre l’aire, sigui per passejar o aprofitar per tirar les escombraries. “No es pot sortir tant”, recorda, i considera que “molta gent no porta mascareta”. López Trigo denuncia que hi ha certs veïns que se la posen quan veuen que passa la Policia Municipal perquè no els multin, però després se la baixen i la porten mal posada o se la treuen.

Evaristo López Trigo, a l’Avinguda / D.S.

Seguidor del Barça i del Sabadell, l’Evaristo ara segueix els partits per la ràdio des de casa, ja que el seu bar habitual, el Centpeus del carrer de Calassanç Duran, està tancat. Aquests dies, el Centre d’Esports tampoc li dona gaires alegries, “juga bé, però no marca!”, analitza.

Montse García: “Com més restriccions, més ‘botellón’”

Treballa a l’hostaleria i a la seva empresa les mesures de prevenció del coronavirus són “molt estrictes”, per això, a Montse García l’empipa veure que “com més restriccions, més botellón”. Creu que els joves no compleixen i se les empesquen totes per seguir-se trobant i bevent al carrer, sent un possible focus de contagi del coronavirus.

Montse García, a l’avinguda de Barberà / D.S.

Tot i que troba a faltar fer el cafè després de deixar els nens a l’escola, García troba “lògic” el tancament de bars i restaurants per reduir la mobilitat. No li agrada tant, però, veure sovint l’autobús ple de gent.

Comentaris
To Top