Diners

Les tres claus per fer el pas a la indústria 4.0

Una empresària sabadellenca / LLUÍS FRANCO

La pandèmia del coronavirus ha accentuat la necessitat que totes les empreses facin el salt a la indústria 4.0. Partint d’aquesta premissa, la Fundació per la Indústria, amb seu a Sabadell, ha iniciat avui un conjunt de tres sessions amb l’administració i una empresa de referència, Schneider Electric, per ajudar les pimes a fer aquest pas.

El vicepresident d’Indústria d’Schneider a la península, Xavier Armengol, ha identificat les tres claus perquè les petites i mitjanes empreses puguin fer el salt a la indústria 4.0. Com ha dit, no hi ha una única recepta, però sí que aquesta és orientativa com a punt de partida.

La primera clau és la comunicació, comunicar molt per alinear els objectius de tots els treballadors; “dir què es vol fer i parlar obertament”. Alhora, això permetrà tenir-los motivats i busca aconseguir que es vulguin quedar a l’empresa.

Armengol, durant la ponència / D.S.

En segon lloc, assegura que cal fer una reflexió estratègica per saber com aquest negoci pot aportar més valor als seus clients, com pot arribar a tenir-ne més, què pot fer per ser més resilient, eficient i sostenible. En definitiva: què pot fer per estar més a prop dels seus clients o potencials clients.

Per últim, ha indicat que la clau també passa per deixar-se ajudar, ja sigui per l’administració o per altres empreses. En aquest sentit, Armengol ha apuntat que les empreses han de créixer indiscutiblement per consolidar-se i poder sobreviure, deixant de banda la por que hi ha a Catalunya, al seu parer, per exemple a fusionar organitzacions.

A l’acte d’aquest dilluns hi han participat la secretària general del Gremi de Fabricants, Núria Aymerich, que ha explicat la necessitat que tenen les empreses de tenir un bon lideratge, la directora d’Innovació d’Acció de la Generalitat, Àurea Rodríguez, que ha presentat els fons europeus que empenyen la digitalització; el president de la Fundació per la Indústria, Josep Roca, i el secretari general de Fepime, César Sánchez, que han conduït l’acte.

El cicle continuarà els dies 23 de novembre i 16 de desembre per via telemàtica. L’organització compta amb el suport de Fepime i Foment del Treball.

Comentaris
To Top