Publicitat
Ciutat

El Virolet serà un institut escola el curs vinent

Vista aèria dels barracons de l'escola Virolet, a Can Llong / LLUÍS FRANCO

El curs vinent hi haurà un nou institut escola a Sabadell, el segon centre d'aquest tipus a la ciutat. El Virolet, al barri de Can Llong, oferirà per primera vegada l'etapa de secundària a partir de setembre. D'aquesta manera, s'hi podrà cursar tota l'educació obligatòria, dels 3 als 16 anys.

L'ampliació es va posar a sobre la taula durant el primer trimestre del curs passat, per part del nou equip directiu. "Treballem per projectes i això ens permetrà donar continuïtat a la metodologia que caracteritza l'escola", explica el director de l'escola Virolet, David Lobo. El Departament d'Educació de seguida va veure amb bons ulls la proposta.

El personal docent del centre ja ha començat a treballar per planificar el projecte educatiu. La secundària s'implementarà esglaonadament, amb un únic curs l'any vinent per al qual ja hi ha aules a disposició, 1r d'ESO. En els pròxims quatre anys, doncs, s'anirà ampliant l'oferta a cada curs, fins a arribar a oferir 4t d'ESO. L'Ajuntament, explica Lobo, haurà de cedir més terreny per fer l'annex de l'institut.

Publicitat

Una altra raó que va motivar la iniciativa van ser "l'ampliació d'habitatges al barri", assenyala Lobo. Paral·lelament, també es va tenir en compte que descongestionarà l'institut Arraona, que està ubicat molt a prop i on hi ha cursos amb moltes línies.

El nou edifici, el curs vinent?

L'ampliació no afectarà les obres per dotar d'un nou edifici el Virolet, que des que va obrir fa 10 anys està configurat per mòduls. Està previst que comencin abans que acabin l'any.

La previsió de la construcció del nou edifici és de 14 mesos. A principis del 2022, per tant, ja podria estar enllestit. Si és així, expressa Lobo, s'hi podrien traslladar el curs vinent, 2021-2022, encara que ja hagués començat.

Les obres de l’escola Virolet començaran abans de Nadal

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top