Diners

El Banc Sabadell guanya 203 milions d’euros fins al setembre, un 74% menys

Banc Sabadell
L'oficina del Banc Sabadell a la plaça de Sant Roc / LLUÍS FRANCO

El Banc Sabadell va registrar un benefici de 203 milions d’euros entre gener i setembre, un 74,1% menys respecte el mateix període de l’exercici anterior. Segons l’entitat financera, aquest descens respon a l’actualització dels models IFRS9 (una normativa que obliga a elevar les provisions) i a la caiguda d’ingressos derivada de la pandèmia. En el trimestre, el benefici net va experimentar un creixement del 10,9% recolzat en la recuperació del negoci core i en la disminució de les provisions. El banc es mostra satisfet pels resultats obtinguts i destaca que “superen el consens de mercat”, tal com ha assenyalat en un comunicat publicat aquest divendres.

Al tancament del tercer trimestre, els ingressos del negoci bancari –la suma del marge d’interessos i les comissions netes- també van arribar  fins als 3.546 milions d’euros, el que suposa un descens termes interanuals d’un 6,2%Entre gener i setembre, el marge d’interessos es va situar als 2.545 milions d’euros, un 6,2% menys en comparació amb els mateixos mesos de l’any passat, mentre que les comissions netes van baixar un 6,3%, fins als 1.000 milions d’euros. No obstant això, tant el marge d’interessos com les comissions netes van experimentar un creixement entre juliol i setembre, del 2,5% i l’1%, respectivament.

Pel que fa a la inversió creditícia, l’entitat va tancar el tercer trimestre amb un saldo de 145.462 milions d’euros, un 3,2% més respecte a l’exercici anterior. Segons el Banc Sabadell, l’increment d’aquesta partida respon principalment a la concessió de préstecs ICO a empreses, pimes i autònoms. El Sabadell ha concedit un total de 10.500 milions d’euros els préstec avalats per l’ICO fins al 12 d’octubre. En paral·lel, al Sabadell ha concedit 3.660 milions d’euros en moratòries, un 92% de les quals són hipotecaries i un 8% a préstecs al consum.

En l’apartat de costos, la despesa total del banc puja a 2.387 milions d’euros, un 0,9% més en comparació amb els nou primers mesos de 2019. Els costos recurrents es van reduir un 1,9% interanual, però dins la partida dels no recurrents s’hi van sumar 71 milions d’euros corresponents a la reestructuració de TSB, la filial britànica del Sabadell. En relació amb aquesta branca, el grup presidit per Josep Oliu preveu accelerar el pla de reestructuració de TSB i tancar-lo el 2021, tornant a registrar beneficis “abans del previst”.

Malgrat la pandèmia, la ràtio de morositat del Sabadell es manté estable, situant-se en el 3,81%. La xifra és inferior a la registrada el setembre de l’any passat (4,08%) i també millora la del tancament del segon trimestre, quan marcava 3,95%.

Pel que fa als indicadors de liquiditat, la ràtio CET1 fully-loaded se situa en el 12%, nou dècimes per sobre el trimestre anterior.

Ajustar l’estructura

Tot i que l’entitat ha anunciat aquest divendres un pla d’eficència per “ajustar l’estructura de l’organització i els costos a la nova realitat competitiva”. En tot cas, no ha arribat a especificar les accions que durà a terme. En relació amb aquesta qüestió, el digital El Confidencial va publicar el passat dimecres que el Sabadell estudia un pla de baixes i prejubilacions que afectaria entre 1.500 i 2.000 empleats, entre el 10% i el 15% de la plantilla. Fins ara, el banc ha evitat fer comentaris sobre la notícia i els sindicats han assegurat que no tenen constància del pla.

Comentaris
To Top