Ciutat

El Taulí incorpora un videobroncoscopi per millorar el diagnòstic de càncer de pulmó

El Servei de Pneumologia del Taulí ha adquirit un nou videobroncoscopi d’última generació que facilita la detecció del càncer de pulmó i les infeccions pulmonars. L’aparell, de la marca Olympus, està al mercat des del mes de setembre i segons la corporació sanitària és el primer aparell d’aquestes característiques que s’adquireix en un hospital de l’Estat espanyol.

El director del Servei de Pneumologia, Eduard Monsó, amb el nou videobroncoscopi / CEDIDA

La broncoscòpia és una tècnica diagnòstica que permet visualitzar les vies aèries (tràquea i bronquis) mitjançant la introducció d’un tub flexible que incorpora una petita càmera de vídeo d’alta resolució. L’alta qualitat de les imatges que ofereix aquest nou model de videobroncoscopi permet visualitzar l’estat de la circulació dels vasos sanguinis a la mucosa respiratòria, i aporta una informació addicional que els aparells convencionals no ofereixen.

Funció terapèutica

Més enllà de la funció diagnòstica, el videobroncoscopi també realitza una funció terapèutica, permetent realitzar biòpsia i cauteritzacions de les lesions amb un temps de durada de l’exploració inferior a la broncoscòpia convencional. Un altre avantatge del nou aparell és la seva ergonomia, que facilita les maniobres de l’exploració, minimitzant les posicions forçades de l’especialista quan realitza la prova.

Els professionals del Servei de Pneumologia del Parc Taulí realitzen anualment una mitjana de 600 broncoscòpies i diagnostiquen uns 200 casos nous de càncer de pulmó a l’any.

Comentaris
To Top