Publicitat
Ciutat

ERC constitueix un equip per fiscalitzar el govern municipal

El portaveu dels republicans, Gabriel Fernàndez / LLUÍS FRANCO

El grup municipal d'ERC ha creat un equip de treball anomenat Govern Republicà de Sabadell amb la intenció de reforçar la fiscalització del l'executiu municipal del PSC, Podem i Junts per Sabadell. Des de l'oposició, cadascun dels set regidors del partit tindran assignat un districte i un àmbit de govern per fer seguiment de l'acció de l'Ajuntament. Es tracta d'un mecanisme polític, mai abans utilitzat a la ciutat, conegut com a "govern a l'ombra".

La nova organització neix, també, amb la voluntat que els veïns i les entitats puguin adreçar-se a aquests set regidors de referència d'ERC per fer-los arribar propostes, inquietuds o problemes. Els temes que neixin d'aquest diàleg amb la ciutadania es traslladaran a sobre la taula de l'executiu i a l'agenda pública de la ciutat. El portaveu del grup municipal i d'aquest nou òrgan, Gabriel Fernàndez, ha explicat que, a més, disposen de les mocions com a mitjà per canalitzar els temes que sorgeixin d'aquest "treball de territori". L'objectiu és que acabin sumant el màxim suport possible de la resta de partits.

"Ens hi veiem forçats davant la incapacitat de Marta Farrés d'establir un diàleg real i sincer amb el primer grup de l'oposició", ha assenyalat Fernàndezque ha tornat a titllar el govern de "sociovergent" i "d'hereu directe del bustisme", a més d'acusar-lo de "vendre fum".

"Ens posem a la disposició de totes les persones i de totes les organitzacions de la ciutat per proposar i impulsar accions"

La portaveu adjunta del Govern Republicà, Èlia Soriano-Costa, ha recalcat la idea amb què neix l'equip de treball: "Ens posem a la disposició de totes les persones i de totes les organitzacions de la ciutat per proposar i impulsar accions que millorin la qualitat de vida de tothom, i, també, per supervisar i fiscalitzar l’acció de l’executiu actual amb rigor".

Per facilitar el diàleg amb la ciutadania, a totes les bústies de la ciutat, està previst que hi arribin dades de contacte dels regidors d'ERC, amb l'assignació corresponent de cada districte i de les seves àrees de gestió. "Treballarem per trobar entitats i veïns anònims a qui ningú pregunta mai res", ha reblat Fernàndez.

Els districtes de Sabadell i les diferents àrees de gestió estaran distribuïdes entre els set regidors d'ERC de la següent manera:

Gabriel Fernàndez i Díaz

Portaveu Presidència. Districte 1

Publicitat

Èlia Soriano i Costa

Portaveu adjunta Universitats i Recerca, Empresa, Comerç, Recursos Humans, Administració Electrònica i Turisme. Districte 2

Pere Farrés i Berenguer

Educació, Habitatge, Capacitats Diverses i Memòria Històrica. Districte 3

Glòria Llobet i Torres

Salut, Cultura, Cicles de Vida, Joventut, Participació i Benestar Animal. Districte 4

Santi Valls i Molina

Desenvolupament Sostenible, Urbanisme i Mobilitat. Districte 5

Raül Garcia i Barroso

Esport, Transparència, Seguretat (Policia Municipal), Serveis Municipals i Cohesió Territorial. Districte 6

Francisca Maya i Heredia, Popi

Acció Social, Feminismes, Drets Civils, Cooperació i Nova Ciutadania. Districte 7

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top