ESPORTS

El Sabadell vol aprofitar l’impuls per puntuar per primera vegada a Ponferrada

Els arlequinats volen repetir aquesta escena al Toralín / Lluís Franco

Els últims 4 punts davant Saragossa i Leganés han propiciat un canvi de tendència que ara el Sabadell vol aprofitar per trencar l’estadística negativa del Toralín, aquest diumenge (18.15 hores, TVMovistar LaLiga) dvant la Ponferradina. De moment, en les tres anteriors visites ha sortit escaldat: 3-1 en la 12/13 (gol d’Aníbal Zurdo); 2-0 en la 13/14 i un contundent 3-0 en la 14/15, amb l’estrena de Juan Carlos Mandiá a la banqueta arlequinada fora de casa.

No hauran passat ni 67 hores entre el duel del dijous contra el Leganés i el de Ponferrada, una circumstància que pot condicionar l’onze d’Antonio Hidalgo. El cansament físic es pot compensar per l’impuls anímic que va suposar la primera victòria de la temporada, però el tècnic arlequinat recorda que “cada partit en aquesta categoria té una gran dificultat. La Ponferradina és un equip molt ben treballat, amb dues línies molt juntes i jugadors de qualitat i contrastats. Els seus 12 punts reflecteixen la seva bona feina fins ara”, ha comentat en roda de premsa, minuts abans de marxar l’expedició cap a l’aeroport i agafar el vol xàrter en direcció a Lleó i fer la resta del viatge fins a Ponferrada en els dos autocars que marca el protocol de la LFP.

Hidalgo ha jugat al Toralin, un estadi que viu intensament el futbol. Preguntat si el fet d’estar buit podia afavorir el Sabadell, ha estat clar: “Jo prefereixo jugar en un camp ple i amb ambient perquè el futbol és de la gent. Ho dic pel Toralin, la Creu Alta i tots els estadis. Com a jugador o entrenador, sempre vull viure l’ambient”. Curiosament, la Ponferradina que dirigeix Jon Andoni Pérez, Bolo, ha perdut a casa contra dos dels nouvinguts a la categoria, un fet que el tècnic ha relativitzat: “Hi va haver molts condicionants en els dos partits: el Castelló va guanyar a l’últim minut amb un gol de rebot i contra el Cartagena tenia moltes baixes en defensa. Estic segur que serà un partit dur. Haurem de jugar al 200 per cent i estar molt concentrats”.

Repetir la consistència mostrada contra el Leganés a la segona part és el gran objectiu arlequinat. “Vam haver de canviar coses al descans. Eren situacions que estàvem fent malament. L’entrenador està per intentar buscar solucions i ens va sortir bé. A la represa no vam patir gens i vaig quedar satisfet”. L’entrada d’Edgar va ser important i ara podria ser una de les novetats a l’onze. “Guruzeta, Néstor i Edgar són davanters que et poden donar coses diferents i cal veure quina és la millor decisió en cada moment”, ha dit Hidalgo, sense mullar-se. També manté el dubte de Juan Hernández, baixa contra el Leganés per un cop al peu.

La principal amenaça ofensiva de la Ponferradina continua sent el brasiler Yuri de Souza. Amb 38 anys, sempre té el gol entre cel·la i cel·la. Aquesta temporada només n’ha marcat un, però la passada en va fer 18. Es retrobarà amb Ian Mackay, considerat encara un heroi al Toralin per la seva decisiva actuació a la tanda de penals en un play-off contra el Sant Andreu que va significar el primer ascens del club a Segona Divisió A. Segur que amb públic hauria rebut una ovació en la seva tornada, ara com a rival. En el conjunt lleonès també destaca la presència d’un altre exarlequinat, el lateral Paris Adot.

D’altra banda, dos jugadors van donar positiu en Covid-19 aquesta setmana, el central Pascanu i Moussa Sibidé, però van ser aïllats i la Ponferradina va poder jugar amb normalitat el seu partit al camp de l’Espanyol. Moussa, si es confirma una PCR negativa, podria fins i tot jugar contra el Sabadell un partit que dirigirà el col·legiat Rafael Sánchez López, del Comitè murcià. Curiosament, va exercir d’àrbitre VAR en el Sabadell-Leganés de dijous validant el gol arlequinat després de 5 minuts de consulta.

Comentaris
To Top